Δ. Θεσσαλονίκης: Έτσι θα λειτουργήσει η online υιοθεσία αδέσποτων ζώων (VIDEO)

Δ. Θεσσαλονίκης: Έτσι θα λειτουργήσει η online υιοθεσία αδέσποτων ζώων (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία είναι η πρωτοποριακή υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας οι δημότες θα μπορούν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο, “online”, εύκολα και γρήγορα.

Η νέα υπηρεσία, η οποία θα είναι διαθέσιμη έως το τέλος της εβδομάδας στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του δήμου (www.thessaloniki.gr) και σας παρουσιάζει πρώτο το GRTimes.gr, εκτιμάται πως θα συνεισφέρει τα μέγιστα προς τη λύση του προβλήματος των αδέσποτων, αφού θα έχει διπλό όφελος: Οι πολίτες θα μπορούν να αποκτήσουν ένα ζώο συντροφιάς, ενώ παράλληλα αυτό θα… αφήνει πίσω τα πεζοδρόμια και θα μπαίνει σε ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση της νέα υπηρεσίας, όπως την περιγράφει στην κάμερα του GRTimes.gr, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης:

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βασικό μέλημα είναι να βρουν τα αδέσποτα ζώα μία στέγη και μια οικογένεια, “γι’ αυτό λέμε στον κόσμο να ανοίξει το σπίτι του”.

Ήδη, αυτήν την στιγμή, έχουν καταχωρηθεί τα πρώτα ζωάκια προς υιοθεσία στον διαδικτυακό τόπο, τα οποία είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα και θα διαθέτουν ηλεκτρονική ταυτότητα, ενώ οι υποψήφιοι ανάδοχοι θα μπορούν να βλέπουν φωτογραφίες και βασικά στοιχεία για κάθε ζώο, ώστε να επιλέξουν αυτό που επιθυμούν.

Όπως θα αναγράφει στη σελίδα που θα προστεθεί στον ιστότοπο του δήμου, το ζώο προς υιοθεσία αρχικά θα δίνεται για φιλοξενία δύο εβδομάδων ώστε να υπάρχει περίοδος προσαρμογής και για αυτό και για τον κηδεμόνα (σύμφωνα με τον νόμο ‘ιδιοκτήτη’). Με το πέρας των δύο εβδομάδων θα γίνεται η υιοθεσία.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερα από 150 αδέσποτα σκυλιά κυκλοφορούν στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, αριθμός που μπορεί να είναι μικρότερος από όμορους δήμους, όμως δεν παύει να θεωρείται σημαντικός. Για αυτό και η διοίκηση του δήμου “επιστρατεύει” την ευαισθητοποίηση των πολιτών, οι οποίοι καλούνται να συνεισφέρουν με την αγάπη τους προς τα συμπαθή τετράποδα, υιοθετώντας ένα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν συνεργασίες με όμορους δήμους που αντιμετωπίζουν εντονότερο πρόβλημα με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, παρέχοντάς τους φιλοξενία στην ειδική κατηγορία που θα δημιουργηθεί, με σκοπό την ευρύτερη λύση του προβλήματος.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top