Θεσσαλονίκη: Έτσι στολίζεται για τα Χριστούγεννα η πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Έτσι στολίζεται για τα Χριστούγεννα η πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Δύο δέντρα για τις εορτές των Χριστουγέννων τοποθετούνται στην πλατεία Αριστοτέλους – Τι είπε η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Μαρία Καραγιάννη

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης των δύο δέντρων που θα στολιστούν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη για τις εορτές των Χριστουγέννων.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με γερανοφόρο όχημα βρίσκονται από νωρίς στην πλατεία προκειμένου να τοποθετήσουν τα δύο δέντρα που θα παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια των εορτών.

Πρόκειται για ένα φυσικό έλατο το οποίο έχει μεταφερθεί από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής ο σπόρος του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, είχε φυτευτεί το 1974 και έχει ήδη τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά. Ένα ακόμη δέντρο ύψους 13 μέτρων θα τοποθετηθεί τελικά στην ειδική βάση που έχει στηθεί στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους.

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, κα. Μαρία Καραγιάννη, ο στολισμός της πόλης έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα από τις κεντρικές αρτηρίες, όπως είναι η Λεωφόρος Νίκης και η Τσιμισκή, ενώ τις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται να τοποθετηθεί ο στολισμός και τα στολίδια.

Σύμφωνα με την κα. Καραγιάννη, το 13 μέτρων δέντρο που θα τοποθετηθεί στο κέντρο της πλατείας θα δημιουργηθεί γύρω του με τη τοποθέτηση του κατάλληλου φωτισμού ένα χρωματικό εφέ. Επιπλέον θα τοποθετηθεί φάτνη τόσο στην Πλατεία Αριστοτέλους όσο και σε κάθε δημοτική κοινότητα, μαζί με στολισμό που περιλαμβάνει δέντρα και φώτα.

Ακόμα, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού, για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχει εορταστικός διάκοσμος και στην αγορά Καπάνι, σε συνεργασία με τον Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Μέρος του διακόσμου θα αποτελείται από μόνιμα στοιχεία και θα παραμένει εκεί και μετά την εορταστική περίοδο.

Όσον αφορά τη φωταγώγηση των δέντρων, φέτος θεωρείται σίγουρο ότι δε θα γίνει με κόσμο λόγω της πανδημίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ