Θεσσαλονίκη: Φουλ τα ξενοδοχεία για την Πρωτοχρονιά-Waiting lists

Θεσσαλονίκη: Φουλ τα ξενοδοχεία για την Πρωτοχρονιά-Waiting lists

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Γεμάτα θα είναι τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για την Πρωτοχρονιά, με κεντρικά ξενοδοχεία να έχουν ως και αναμονές σε waiting lists, ενώ οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα είναι κατά μέσο όρο κοντά στο 75% με ορισμένα ξενοδοχεία να είναι ήδη πλήρη και για αυτό το πρώτο γιορταστικό τριήμερο της περιόδου.

Όπως είπε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέας Μανδρίνος, οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν μπροστά τους μία πολύ καλή  εορταστική περίοδο, τόσο από πλευράς κρατήσεων, όσο και από πλευράς αναμενόμενων εσόδων, καθώς η μεγάλη ζήτηση που εκδηλώθηκε στο πρώτο 5νθήμερο του Δεκεμβρίου, ειδικά για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, ώθησε προς τα πάνω και τις τιμές κατά 10%-15%,  για τα λίγα δωμάτια των ξενοδοχείων που είχαν μείνει αδιάθετα κι’ ειδικά των ξενοδοχείων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Έλληνες και Βαλκάνιοι

Από τις κρατήσεις προκύπτει ότι το 70% των επισκεπτών που διάλεξαν τη Θεσσαλονίκη για να περάσουν τις γιορτές τους, είναι Έλληνες και από το υπόλοιπο 30%, οι περισσότεροι είναι Βαλκάνιοι, ενώ υπάρχουν κρατήσεις και από Ισραήλ και Γερμανία.

«Οι κρατήσεις που έχουμε είναι περιόδου ΔΕΘ και κατ΄ επέκταση και οι τιμές είναι σε επίπεδα ΔΕΘ, αυξημένες ειδικά για τις αργίες της Πρωτοχρονιάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανδρίνος.

Να σημειωθεί ότι οι τιμές για δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, κυμαίνονται στα 150-160 ευρώ η διανυκτέρευση, σε ξενοδοχείο 4 αστέρων περί τα 120 ευρώ, στα ξενοδοχεία 3 αστέρων, κοντά στα 90 ευρώ. Βεβαίως, σε πολυτελή ξενοδοχεία με θέα στο Θερμαϊκό, οι τιμές ξεπερνούν τα 200 ευρώ, ανάλογα και με τον τύπο του δωματίου.

Ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Από την προηγούμενη εβδομάδα τα 5άστερα και αρκετά 4άστερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, άρχισαν να επικοινωνούν τα ρεβεγιόν που θα προσφέρουν παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ ορισμένα έχουν ανακοινώσει και τα μενού για τα γεύματα ανήμερα Χριστουγέννων και Πρώτης του Έτους.

Για αυτές τις γιορτινές περιστάσεις, τα μενού είναι πλούσια, ενώ έχουν προβλεφθεί προγράμματα με ζωντανή μουσική και dj’s.

Βεβαίως τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, φροντίζουν όχι μόνο για τους πελάτες που έχουν κλείσει διανυκτερεύσεις, αλλά και για τους Θεσσαλονικείς που θέλουν να ρεβεγιονάρουν εκτός σπιτιού.

Οι τιμές ανά άτομο, είναι υψηλότερες για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, απ’ ότι την Παραμονή των Χριστουγέννων , ενώ στις προσφερόμενες τιμές δεν περιλαμβάνονται τα ποτά. Οι τιμές αρχίζουν από τα 60-70 ευρώ/ άτομο για την Παραμονή Χριστουγέννων και φθάνουν στα 130-140 ευρώ, ανάλογα και με το ποιος chef υπογράφει το μενού, ενώ για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι τιμές ξεκινούν από 80-90 ευρώ/ άτομο και φθάνουν ως και τα 170 ευρώ, με τιμές μειωμένες για τα παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top