Θεσσαλονίκη: Γεωργίου Σταύρου 8, το project που “χτυπάει” στην καρδιά του κέντρου

Θεσσαλονίκη: Γεωργίου Σταύρου 8, το project που “χτυπάει” στην καρδιά του κέντρου

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Ένα πολύ σημαντικό οικιστικό project, στο κεντρικότερο σημείο της καρδιάς της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει η «Γεωργίου Σταύρου 8 Α.Ε.», με την επωνυμία της εταιρείας να αποκαλύπτει και το σημείο στο οποίο υλοποιείται η επένδυση,  έργο της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ.

Για το έργο, που αφορά στην ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου κατοικιών και τη μετατροπή του σε υπερσύγχρονες κατοικίες, στον πεζόδρομο της Γεωργίου Σταύρου, μίλησε στο GRTimes.gr  ένας εκ των τριών επενδυτών και, πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της Εταιρείας, ο κ. Σωτήρης Χατζηβακαλέλης.

Η ομάδα των τριών επενδυτών- δύο εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κτηματαγοράς- πριν από ένα έτος, το Δεκέμβριο του 2020, μίσθωσε για 25 χρόνια το εκκλησιαστικό ακίνητο, με σκοπό τη μετατροπή του σε all included διαμερίσματα, studios και γκαρσονιέρες.

Με την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου, η Εταιρεία επιτυγχάνει την αξιοποίηση ενός ακινήτου, σε  θέση του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που αναμφίβολα όλοι οι developers θα ζήλευαν. Στον πρώτο παράλληλο πάνω από την Τσιμισκή, ανάμεσα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και την οδό Καρόλου Ντηλ, το ‘8’ της Γεωργίου Σταύρου «πατάει» στο πεζόδρομο της οδού και βλέπει στην αυλή του 15ου Λυκείου.

Σε αυτή την όμορφη γειτονιά του κέντρου, που συνδυάζει την κατοικία με χρήσεις ήπιας ψυχαγωγίας και εμπορικές, η Εταιρεία υλοποιεί το σχέδιό της για τη μετατροπή της παλαιάς πολυκατοικίας, σε υπερσύγχρονα διαμερίσματα.

40 διαμερίσματα, all included

Στην οκταώροφη πολυκατοικία των 1.864 τ.μ., που κτίσθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, θα δημιουργηθούν 40 διαμερίσματα, ενώ στους δύο τελευταίους ορόφους, των ρετιρέ, τα σχέδια προβλέπουν μεγαλύτερες κατοικίες για εκείνους τους ενοικιαστές που αναζητούν πιο ευρύχωρα διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης.

Στο ισόγειο του ακινήτου, τα τρία καταστήματα που υπήρχαν, διαμορφώνονται σε δύο, στα οποία θα μπορούν να λειτουργούν και επιχειρήσεις εστίασης (σ.σ. σύστημα απαγωγής αερίων- καμινάδα).

To Mάϊο, η “νέα” Γεωργίου Σταύρου 8

Όπως είπε ο κ. Χατζηβακαλέλης, το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει ότι η «νέα» Γεωργίου Σταύρου 8, θα είναι έτοιμη να δεχθεί ενοίκους το Μάϊο του 2022.

«Οι κατοικίες που δημιουργούνται θα είναι πλήρως εξοπλισμένες και στο ενοίκιο θα περιλαμβάνονται οι λογαριασμοί των κοινωφελών οργανισμών όπως βεβαίως και χρήσης του internet. Εκτιμούμε ότι οι premium αυτές κατοικίες, θα προσελκύσουν επαγγελματίες αλλά και σπουδαστές που ενδιαφέρονται για υψηλών προδιαγραφών στέγη, στο καλύτερο σημείο του κέντρου της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ. Χατζηβακαλέλης.

Μεσίτης με πολλών ετών διαδρομή στην κτηματαγορά της πόλης, που έχει αναλάβει την ανακαίνιση και αξιοποίηση αξιόλογων ακινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Βενιζέλου 3, Αγίου Μηνά 4, Κατούνη 31) αλλά και τη διαχείριση των διαμερισμάτων στο ανακαινισμένο ακίνητο επί της Πτολεμαίων 18, τόνισε, ότι η αγορά κατοικίας είναι αυτή που οδηγεί τις εξελίξεις στην τοπική κτηματαγορά.

Μεγάλη η ζήτηση για κατοικία στο κέντρο της πόλης

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για κατοικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία όμως δεν μπορεί να καλυφθεί καθώς ακόμη δεν έχουν ενταχθούν σε αυτό οι δυτικότερες περιοχές, επί της 26ης Οκτωβρίου και της Γιαννιτσών. Πρόκειται για περιοχές με φαρδείς δρόμους, καλή ρυμοτομία, μεγάλα οικόπεδα, που στα επόμενα χρόνια πιστεύω ότι οικιστικά θα αναδειχθούν, όταν πλέον θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν το χαρακτήρα τους.

«Δεν αρκεί προφανώς η ανέγερση κτιρίων κατοικιών, πρέπει να σχεδιαστούν και άλλα έργα που θα τις κάνουν πιο ελκυστικές σαν περιοχές κατοικίας. Μία τέτοια επιτυχημένη παρέμβαση ήταν η δημιουργία του εμπορικού – ψυχαγωγικού κέντρου που σήμερα ξέρουμε σαν «One Salonica», ενώ οπωσδήποτε θα συμβάλλει και η δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος».

Οικιστικά, η Θεσσαλονίκη, αναγκαστικά θα αναπτυχθεί προς τα δυτικά του ιστορικού κέντρου, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η επέκταση σε περιοχές ανατολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπως είναι η Θέρμη και η Πυλαία, οι οποίες όμως θεωρούνται περίχωρα.

Η ζήτηση ανεβάζει τις τιμές

«Επειδή η ζήτηση ξεπερνάει την προσφορά, οι τιμές στο κέντρο της πόλης αυξάνονται με ρυθμούς ταχύτερους από εκείνους που προβλέπαμε. Επίσης, δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμοι γραφειακοί χώροι. Διαθεσιμότητα μεγαλύτερη υπάρχει στα καταστήματα, κυρίως σε δευτερεύοντες δρόμους, λόγω της αρνητικής επίπτωσης που είχε ο κορωνοϊός στο λιανεμπόριο, όπως και των σημαντικών αλλαγών που φέρνει η διείσδυση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Καταλήγοντας θα έλεγα ότι στη Θεσσαλονίκη, τις εξελίξεις στην κτηματαγορά οδηγούν η αγορά κατοικίας και τα logistics, με σημαντικά deals να συζητούνται. Έχουν πλέον αρχίσει να δραστηριοποιούνται και οι Έλληνες developers, οι οποίοι είχαν δείξει επιφυλακτικότητα στα χρόνια της κρίσης, ενώ είναι γνωστό το ενδιαφέρον Ισραηλινών επενδυτών, όπως και ορισμένων Ευρωπαίων, όσων τουλάχιστον έχουν εξοικειωθεί με τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top