Θεσσαλονίκη: Καθαρισμός και απολύμανση στη Νέα Παραλία – Επιθεώρηση Ζέρβα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Καθαρισμός και απολύμανση στη Νέα Παραλία – Επιθεώρηση Ζέρβα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σε εργασίες καθαρισμού και απολυμάνσεων προχώρησαν σήμερα συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Νέα Παραλία, όπου καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες για να αθληθούν, να κάνουν βόλτα ή να μεταβούν στην εργασία τους.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Από νωρίς το πρωί συνεργεία βρέθηκαν στο πλακόστρωτο της παραλίας και ξεκίνησαν εργασίες εξωραϊσμού, απομάκρυνσης γκράφιτι από το αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ και άλλα σημεία, περιποίηση πρασίνου κ.α. Παράλληλα, ψέκασαν με απολυμαντικό υγρό χώρους στους οποίους συνηθίζουν να κάθονται αρκετοί πολίτες, όπως είναι τα παγκάκια.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών ‘Έργων, Εφραίμ Κυριζίδη, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Σωκράτη Δημητριάδη, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκο Ζεϊμπέκης και συνεργάτες, επιθεωρήσαν τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Κήπο του Νερού ενώ συνομίλησαν για αρκετοί ώρα με πολίτες που έσπευσαν να τους επισημαίνουν κάποια προβλήματα που έχουν εντοπίσει. Μάλιστα, ο κ. Ζέρβας, φωτογράφισε με το κινητό του τηλέφωνο σημεία που του υπέδειξαν οι πολίτες ότι χρειάζονται επιδιόρθωση, κυρίως από φθορές που έχουν προκληθεί.

Όπως τόνισε ο κ. Ζέρβας σε δηλώσεις του, η Νέα Παραλία πρόκειται για ένα εξαιρετικό κομμάτι της πόλης μας, το οποίο πρέπει όλοι να κάνουμε το παν για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. “Φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, αλλά χρειάζεται και πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μένει σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι του δήμου που κάθε μέρα φροντίζουν για την καθαριότητά του, για τη συντήρησή του, αλλά χρειάζεται πάντα κάτι παραπάνω από μας, το οποίο το κάνουμε σήμερα για τα γκράφιτι, για το πράσινο, για ό,τι περιλαμβάνει αυτό το πάρκο, αλλά θα πρέπει να υπάρχει παράλληλα και η καλή συμπεριφορά των συμπολιτών μας, των επισκεπτών μας, ώστε το στολίδι μας αυτό να μένει σε αυτήν την κατάσταση”.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ήδη γίνονται εργασίες στο κομμάτι του πρασίνου, της συντήρησης, μπήκαν χημικές τουαλέτες για να λυθεί ένα πρόβλημα που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια και το κυριότερο είναι ότι έχει ξεκινήσει μία διαδικασία για έναν πολύ μεγάλο διαγωνισμό ύψους άνω των 2 εκ. ευρώ για δύο χρόνια, ούτως ώστε να μη λείψει τίποτα γι’ αυτό το κομμάτι, για το οποίο χαιρόμαστε. “Μέχρι τότε θα είμαστε όλοι εδώ, όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε μέρα, για να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, να το αντιμετωπίζουμε, όπως αντιμετωπίζουμε και το σαλόνι του σπιτιού μας, γιατί είναι το σαλόνι της πόλης μας. Καθένας είναι ευπρόσδεκτος σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά προφανώς χρειάζεται πολλή δουλειά από όλους μας και πρωτίστως από εμένα και τους συνεργάτες μου, τους αντιδημάρχους και τους εργαζόμενους του δήμου, που έχουμε αυτήν την ευθύνη”, σημείωσε.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών ‘Έργων, Εφραίμ Κυριζίδης,” ενώ αναμένεται μεγαλη εργολαβία που για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα φέρει έργα στο στολίδι της Νέας Παραλίας. Είμαστε με τον δήμαρχο ενάντια στους βανδαλισμούς και στο γκράφιτι. Είμαστε εδώ μέχρι να έρθει ο εργολάβος. Το θέμα είναι ότι ενώ βάφουμε κάτι, το επόμενο 24ωρο έχει βανδαλισμοί”.

“Η βούληση της διοίκησης για να επισκευαστεί η Νέα Παραλία είναι συγκεκριμένη. Ο κήπος του νερού έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά με καλύτερα δεδομένα. Πιστεύω ότι θα γίνει καλύτερος με τα έργα που θα γίνουν. Παράλληλα, είπε πως η διοίκηση εξετάζει τις κλοπές χαλκού που παρατηρούνται στο παραλιακό μέτωπο”, τόνισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης.

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, ανέφερε ότι “είναι καθημερινή η επίβλεψη του παραλιακού μετώπου και οι υποχρεώσεις μας είναι αυξημένες λόγω κορονοϊού καθως είναι και περισσότεροι οι επισκέπτες. Παρατηρείται αύξηση των απορριμμάτων 20% – 25% λόγω των επισκεπτών από όλη την πόλη. Έχουμε την επίβλεψη από το πρωί έως το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα”.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν καινούργιοι κάδοι, όμοιοι με αυτούς που υπάρχουν στο παλιό κομμάτι της παραλίας, σε όλο το παραλιακό μέτωπο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του GRTimes.gr:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ