Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι φοιτητές τονίζουν ότι «η καταστολή δεν θα περάσει» και παράλληλα εκφράζουν την ανάγκη “να ανοίξουν άμεσα οι σχολές”.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και γίνεται με αφορμή την Σύγκλητο που πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Όπως τονίζουν θα συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, με στόχο να μην εφαρμοστεί το νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας που φέρνει μία σειρά αλλαγών για τα πανεπιστήμια και την ίδρυση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη.

Πανό για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Την ίδια ώρα, μερίδα φοιτητών συνεχίζει την κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του πανεπιστημίου, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο, ζητούν να αρθούν οι κατηγορίες για τους 31 συλληφθέντες και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον καταδικασθέντα της 17Ν και απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες έχουν αναρτήσει πανό που μεταξύ άλλων γράφουν “Το κράτος ξεπλένει παιδοβιαστές, δολοφονεί αντάρτες, δέρνει φοιτητές”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ