Θεσσαλονίκη: Κουρεύουν παράνομα σε σπίτια – «Υγειονομική βόμβα» τα βαλιτσάκια

Θεσσαλονίκη: Κουρεύουν παράνομα σε σπίτια – «Υγειονομική βόμβα» τα βαλιτσάκια

Επαναλειτουργούν από σήμερα σε όλη την χώρα τα κομμωτήρια που είχαν τεθεί σε αναστολή λόγω περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, με τους επαγγελματίες του κλάδου να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι αφού ήδη από την Παρασκευή ξεκίνησαν να χτυπούν τα τηλέφωνα για ραντεβού.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Το μεγάλο πλήγμα ωστόσο, το οποίο αποτελεί και καίριο ζήτημα για τους επαγγελματίες αποτελεί για άλλη μια φορά η μαύρη εργασία, καθώς, όπως επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος της ένωσης καταστηματαρχών, κουρείων, κομμωτών Θεσσαλονίκης και περιχώρων, Παύλος Κολοβός, όπως και στο προηγούμενο lockdown έτσι και τώρα, έκαναν την εμφάνισή τους «οι κομμωτές με τα βαλιτσάκια», οι οποίοι παρείχαν τις υπηρεσίες τους κατ’ οικον.

«Δύο χιλιάδες κομμωτήρια εκπροσωπεί το Σωματείο, άλλοι τόσοι είναι αυτοί που πηγαίνουν στα σπίτια παράνομα. Η κατάσταση είναι τραγική, κάθε σπίτι έχει έναν κομμωτή “ρεζέρβα” αφού τον βρίσκει όποτε θέλει και αυτό μεταφράζεται ως “υγειονομική βόμβα”, χωρίς να τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες», τονίζει ο κ. Κολοβος, επισημαίνοντας τον κίνδυνο και τονίζοντας ότι είναι το «νούμερο ένα» επάγγελμα στην φοροδιαφυγή.

Προσθέτει δε ότι ήταν πολύ μεγάλο λάθος που κλείσανε τα κομμωτήρια καθώς οι πελάτες στα καταστήματα έρχονται ένας – ένας με ραντεβού, τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι υγειονομικοί κανόνες, το προσωπικό υποβάλλεται συχνά σε τεστ και φροντίζουν να τηρούνται όλα τα απαραίτητα για την ασφάλεια των πελατών.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα όλες αυτές τις εβδομάδες που οι επιχειρήσεις του κλάδου είναι κλειστές αλλά και αν οι πολίτες έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού ο πρόεδρος της ένωσης καταστηματαρχών, κουρείων, κομμωτών Θεσσαλονίκης και περιχώρων, ανέφερε ότι: «Είμαστε κλειστά 20 ημέρες και σε έναν χρόνο κλείσαμε πέντε μήνες, είναι φυσικό ότι υπάρχει πρόβλημα. Τα τηλέφωνα ξεκίνησαν να χτυπούν, αλλά μην νομίζεται ότι γίνεται και χαμός αφού βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και οι πελάτες έχουν αφήσει στην άκρη τον καλλωπισμό και κάνουν μόνο τα απαραίτητα, όπως είναι το κούρεμα».

Μάλιστα ο ίδιος εκτίμησε ότι λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία αναγκάζοντας τα κομμωτήρια να μείνουν κλειστά για περίπου πέντε μήνες συνολικά αλλά και την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης από την πολιτεία, 3 στις 10 επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε «ξαφνικό θάνατο» βάζοντας μόνιμο λουκέτο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top