Θεσσαλονίκη: Κρεβάτι “ούτε για δείγμα” λόγω Agrotica

Θεσσαλονίκη: Κρεβάτι “ούτε για δείγμα” λόγω Agrotica

Ρεπορτάζ: Αφροδίτη Τζόλα

«Ξεχειλίζουν» από επισκέπτες τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, λόγω της Agrotica, μίας από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγροτικές εκθέσεις με 2.077 εκθέτες.

Στους ρυθμούς της Agrotica κινείται από τις 30/1 έως τις 2/2 όλη η Θεσσαλονίκη, καθώς το αγροτικό επιχειρείν δίνει δυναμικό «παρών» σε μια έκθεση… ρεκόρ.

Η φετινή Agrotica ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτήρα της ως μίας εκ των σημαντικότερων ευρωπαϊκών αγροτικών εκθέσεων, φιλοξενώντας φέτος 2.077 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους) από την Ελλάδα και από 45 χώρες, σε εκθεσιακούς χώρους 41.000 τ.μ., με 550 ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες από 21 χώρες, αλλά και οργανωμένες αποστολές επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.

«Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχει μία ανεβασμένη πληρότητα που φαίνεται να αγγίζει τα όρια του 90-95% όσον αφορά το κέντρο της Θεσσαλονίκης» τονίζει στο GRTimes.gr ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σιμιακός.

Όπως ανέφερε ο κ. Σιμιακός «Χθες Πέμπτη έφτασαν οι πρώτοι επισκέπτες της εκθέσεως και από ότι φαίνεται, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι περισσότεροι θα έχουν μία μέση διανυκτέρευση 2-3 ημερών και εκτιμάται ότι θα αναχωρήσουν από την πόλη της Θεσσαλονίκης την Κυριακή το απόγευμα».

Όσον αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών, ο κ. Σιμιακός τονίζει ότι είναι Έλληνες και προέρχονται από την Περιφέρεια.

Τέλος, συγκριτικά με πριν δύο χρόνια, όταν είχε διοργανωθεί η προηγούμενη Agrotica, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΕΞΘ «δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά» καθώς η κίνηση είναι εξίσου σημαντική.

Το GRTimes.gr επικοινώνησε με μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά ξενοδοχεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, κάνοντας μία έρευνα σχετικά με την πληρότητα και το κλίμα που επικρατεί.

Οι περισσότεροι μας απάντησαν ότι η πληρότητα του ξενοδοχείου αγγίζει το 100% το συγκεκριμένο τετραήμερο, και πως οι κρατήσεις έχουν γίνει από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Οι τιμές, όπως μας ενημέρωσαν και ήταν αναμενόμενο, είναι ανεβασμένες την συγκεκριμένη περίοδο λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που επικρατεί στην πόλη.

Τέλος, όπως μας τόνισαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, πολλοί συνάδελφοι τους επικοινωνούν μαζί τους, μήπως είναι διαθέσιμο κάποιο δωμάτιο στο ξενοδοχείο τους, ή αν γνωρίζουν κάποιο άλλο που θα μπορούσε να τους εξυπηρετήσει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top