Θεσσαλονίκη: Λαμπαδηδρομία και κάλαντα στο δημαρχείο από άτομα με αναπηρία (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Λαμπαδηδρομία και κάλαντα στο δημαρχείο από άτομα με αναπηρία (VIDEO)

Τα πρώτα και πολύ ξεχωριστά κάλαντα ακούστηκαν για τις φετινές εορτές έξω από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης από άτομα με αναπηρία, λίγο πριν ξεκινήσουν τη λαμπαδηδρομία με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Κρατώντας αναμμένες δάδες στα χέρια και με αφετηρία το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, η λαμπαδηδρομία που έγινε με την ευκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου, που έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία και οργάνωσε ο κεντρικός δήμος, κατευθύνθηκε μέσω της παραλίας έως και τον Λευκό Πύργο.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η σημερινή ημέρα έχει ιδιαίτερο συμβολισμό αλλά το θέμα είναι “να έχουμε το μάτι μας στραμμένο στην καθημερινότητα και στις προσβάσεις των ατόμων με αναπηρία”, προσθέτοντας ότι “χαιρόμαστε πολύ που σε λίγους μήνες ξεκινάει η κατασκευή του πρώτο πάρκου στην Ελλάδα για όλους”.

 

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε στη συνέχεια ότι πλέον υπάρχει πρόσβαση για όλους στα περισσότερα πάρκα του δήμου που γίνονται και στα παλιότερα που ανακατασκευάζονται, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο μέλημα, όπως είπε της διοίκησης, να υπάρξει πρόσβαση σε όλα τα κτήρια και θέσεις στάθμευσης για ανθρώπους με αναπηρία, που αυτή τη στιγμή είναι λίγες.

“Ακούμε τα αιτήματά τους και φροντίζουμε για την καλύτερη καθημερινότητα τους με την ένταξή τους στην καθημερινότητα της ζωής. Είναι κομμάτια της Θεσσαλονίκης, είναι πολύτιμοι και πρέπει να νιώθουν στην ουσία ισότιμοι πολίτες”, υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

“Για εμάς τα άτομα με αναπηρία, η αυριανή ημέρα είναι όπως οι υπόλοιπες 364 ημέρες. Η αυριανή ημέρα έχει τις ίδιες αντικειμενικές δυσκολίες για κάθε άτομο με αναπηρία και αυτό που θέλω από όλους τους πολίτες είναι να έχουν την ίδια ευαισθησία που δείχνουν κάθε 3η Δεκεμβρίου, όλο τον χρόνο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του δημάρχου για θέματα αναπηρίας Γιάννης Καστούρας.

“Στον δήμο Θεσσαλονίκης πιστεύουμε πραγματικά στην ισότιμη συμμετοχή κάθε συνανθρώπου μας που μπορεί να έχει αισθητική, νοητική ή κινητική αναπηρία, σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Η σημερινή λαμπαδηδρομία γίνεται για να δείξουμε ότι όλα είναι εφικτά και η Θεσσαλονίκη θα γίνει πρότυπο προσβάσιμης πόλης”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος.

 

Στη δράση συμμετείχαν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εκπρόσωποι του Ειδικού Ψυχαγωγικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών-παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης και της Αθλητικής Ένωσης Τυφλών “Πυρσός”.

Σημειώνεται ότι στη λαμπαδηδρομία που συμμετείχαν άτομα με αναπηρία από διάφορους φορείς της πόλης, έγινε τήρηση των υγειονομικών μέτρων και με τη μικρότερη δυνατή συμμετοχή προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top