Θεσσαλονίκη: «Μύρισε» Πάσχα στο Καπάνι – Οι τιμές φέτος (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: «Μύρισε» Πάσχα στο Καπάνι – Οι τιμές φέτος (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές που θέλουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι, είναι οι έμποροι στην ιστορική αγορά Καπάνι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ελπίζουν ότι φέτος η κίνηση θα είναι σε καλύτερα επίπεδα συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Ο κορωνοϊός μπορεί να έχει δοκιμάσει τις αντοχές τους και να έχει ρίξει σε σημαντικό βαθμό τους τζίρους τους, όμως οι επαγγελματίες τις αγοράς, όπως λένε, συνεχίζουν να προσφέρουν υψηλή ποιότητα στα προϊόντα τους και να διατηρούν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, η εβδομάδα ξεκίνησε με σχετική κίνηση στην αγορά Καπάνι αφού αρκετοί ήταν αυτοί που από νωρίς το πρωί έσπευσαν για να προμηθευτούν τα απαραίτητα, με την κίνηση να αναμένεται να κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και τους εμπόρους να εμφανίζονται αισιόδοξοι.

Όσον αφορά τις τιμές στα παραδοσιακά προϊόντα του πασχαλινού τραπεζιού, στο Καπάνι φτάνουν τα 8,5 και τα 9,5 ευρώ για το κιλό το αρνί και το κατσίκι αντίστοιχα, ενώ, όπως εξηγεί μιλώντας στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος, μια μέση τιμή θα είναι τα 10 ευρώ το κιλό.

Η αύξηση, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σημειώνεται φέτος καθώς το Πάσχα των Καθολικών ήταν στις αρχές Απριλίου και απορροφήθηκαν πολλές μερίδες στην Ιταλία και σε άλλες περιοχές, αναφέρει. Οι τιμές πάντως στα υπόλοιπα προϊόντα τόσο κρεατικών, όσο και οπωροκηπευτικών αλλά και στην ψαραγορά, φαίνεται πως θα είναι σταθερές σε σχέση με πέρυσι.

«Και προϊόντα θα έχει στην κεντρική αγορά για τους καταναλωτές, αλλά και τις χαμηλότερες τιμές», τονίζει ο κ. Νικολακόπουλος, εκτιμώντας ωστόσο ότι η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων θα λειτουργήσει αρνητικά. «Αυτό μας επηρεάζει άμεσα καθώς παραδοσιακά στο Καπάνι έρχονται από όλους τους γύρο δήμους της Θεσσαλονίκης για να γεμίσουν το πασχαλινό τραπέζι», εξηγεί.

Θετικά από την άλλη μεριά φαίνεται πως θα λειτουργήσει η απαγορεύσει μετακινήσεων σε άλλες περιφέρειες, αφού οι καταναλωτές αναμένεται οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα ψωνίσουν από τις τοπικές αγορές τα προϊόντα που θα καταναλώσουν.

«Εμείς καλούμε τους Θεσσαλονικείς να εμπιστευτούν για άλλη μια φορά την ιστορική αγορά και δεν θα βγουν χαμένοι, αφού πέρα από τις χαμηλότερες τιμές θα βρουν ποιοτικά προϊόντα για το τραπέζι τους», καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top