Θεσσαλονίκη: Νέα κινητοποίηση φοιτητών – Αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Νέα κινητοποίηση φοιτητών – Αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιούν αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη φοιτητές που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή σήμερα και στην ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Πάρα την βροχόπτωση, οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια και τονίζουν ότι πρόκειται “για έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση και έχει καταδικαστεί εξ’ αρχής από το σύνολο των φοιτητών αλλά και όλης της κοινωνίας”.

Παράλληλα, απαιτούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν στα πανεπιστήμιά τους με ασφάλεια, λένε «όχι» στην θέσπιση βάση εισαγωγής, στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με των πανεπιστημίων, ζητώντας δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

«Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους. Απαιτούμε να ανοίξουν τώρα οι σχολές! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας. Να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία! Να μην χαθεί καμία πρακτική», τονίζουν.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης που θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Το παρόν στην συγκέντρωση δίνουν εργατικά σωματεία, γονείς και εκπαιδευτικοί.

UPDATE 17:50: 

Ξεκίνησε η πορεία των φοιτητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε τι δήλωσε φοιτήτρια που συμμετέχει στην κινητοποίηση ενάντια στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top