Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση και πορεία για τον Δ. Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση και πορεία για τον Δ. Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που συνεχίζει την απεργία πείνας παρά την κλονισμένη υγεία του, πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, φοιτητικών συλλόγων, αριστερών οργανώσεων και αλληλέγγυων.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας και υπέρ του καταδικασμένου για την 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, τα άτομα που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου, ζήτησαν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του.

UPDATE 19:25: Τα άτομα αφού έκαναν στάση μπροστά στο ΥΜΑΘ και φώναξαν συνθήματα, στη συνέχεια η πορεία έληξε.

UPDATE 18:30: Ξεκίνησε η πορεία στο κέντρο της πόλης.

Θυμίζουμε ότι, ο 62χρονος «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη διεκδικεί τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο ίδιος βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας λόγω της απεργίας πείνας που έχει ξεκινήσει από τις 8 Ιανουαρίου με την κατάσταση της υγείας του να χειροτερεύει συνεχώς, ενώ από τις 22 Φεβρουαρίου έχει ξεκινήσει και απεργίας δίψας.

Την περασμένη Τρίτη μάλιστα, με διάταξη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, η οποία εκδόθηκε μετά από αίτημα των γιατρών του νοσοκομείου Λαμίας, διατάχθηκε η λήψη όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 53η ημέρα σήμερα απεργία πείνας και νοσηλεύεται στο εν λόγω νοσοκομείο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ