Θεσσαλονίκη: Νέο ξενοδοχείο από την οικ. Γατένιου- ανάπτυξη και στον κλάδο Υγείας

Θεσσαλονίκη: Νέο ξενοδοχείο από την οικ. Γατένιου- ανάπτυξη και στον κλάδο Υγείας

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Μέσα στο επόμενο διάστημα στήνεται στην Λέοντος Σοφού 9 το εργοτάξιο, για το νέο ξενοδοχείο που θα δημιουργήσει η «Hotel Louisa A.E.» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες του σε περίπου ενάμισι χρόνο, δηλαδή προς το τέλος φθινοπώρου 2023.

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα, 4ης κατηγορίας, πρόκειται να ανεγερθεί στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα κλικ πάνω από την οδό Φράγκων και απέναντι από το διατηρητέο του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, σε μία γειτονιά που έχει αρχίσει να προσελκύει σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο της Φιλοξενίας αλλά και της Υγείας.

Επενδυτές στην περίπτωση του καινούργιου ξενοδοχείου, είναι  οικογένεια  Λαρισινών επιχειρηματιών, η οικογένεια Μίνου Γατένιου, που ήδη δραστηριοποιείται από χρόνια και στη Θεσσαλονίκη με ιδιωτικά νοσηλευτήρια (κλινικές, ψυχιατρικές και παθολογικές).

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο κέντρο των αναπτυξιακών σχεδιασμών της οικογενείας Γατένιου, με μεγάλες επενδύσεις που δεν θα περιοριστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά θα επεκταθούν στον τομέα φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων, στον οποίο άλλωστε διαθέτει μεγάλη εμπειρία, όπως επίσης στα ιδιαίτερα πεδία της αποκατάστασης και αποθεραπείας ασθενών, αλλά και νοσηλείας ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Επένδυση συνολικού ύψους 16 εκατ ευρώ

Η «Hotel Louisa A.E.», στο οικόπεδο ιδιοκτησίας της που μέχρι πρότινος λειτουργούσε υπαίθριο πάρκινγκ, θα ολοκληρώσει επένδυση που  συνολικά (απόκτηση γης και ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας)  θα αγγίξει τα 16 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας να δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Το επενδυτικό σχέδιο έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016.

Το καινούργιο ξενοδοχείο, εμβαδού περίπου 5.000 τ.μ., θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 880 τ.μ. και θα αναπτυχθεί σε εννέα ορόφους και δώμα. Το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 100 δωματίων, θα διαθέτει χώρους συνεδριακούς, κοινόχρηστους χώρους  εξυπηρετήσεως επισκεπτών αλλά και φιλοξενίας κοινωνικών εκδηλώσεων, roof garden, ενώ στο υπόγειο του κτιρίου θα υπάρχει και πάρκινγκ με 40 θέσεις για τα οχήματα των πελατών.

Όπως πληροφορήθηκε το GRTimes.gr, το μάνατζμεντ του ξενοδοχείου θα αναλάβει η ιδιοκτήτρια εταιρεία η οποία σημειωτέον δεν είναι καινούργια στον κλάδο Φιλοξενίας, καθώς στο χαρτοφυλάκιό της ανήκουν δύο ακόμη ξενοδοχεία, το Ionian Blue στη Λευκάδα και το Montana Hotel & Spa στο ορεινό Καρπενήσι.

Το νέο ξενοδοχείο θα είναι ουσιαστικά η πρώτη καθαρώς αστική μονάδα που δημιουργεί η οικογένεια Γατένιου, η οποία λόγω δραστηριοποίησής της στην Υγεία στοχεύει και σε ένα πολύ ισχυρό κλαδικό clientele.

Στον κλάδο Υγείας με 11 μονάδες

Σημειώνεται ότι η οικογένεια Μίνου Γατένιου, δραστηριοποιείται στον κλάδο Υγείας και Κέντρων Φιλοξενίας και Φροντίδας Ηλικιωμένων, αυτόνομα αλλά και μέσω μεικτών εταιρειών.

Στην οικογένεια Γατένιου ανήκουν έξι κλινικές , συγκεκριμένα δύο στη Λαμία, δύο στη Λάρισα, μία στην Κατερίνη και μία στη Θεσσαλονίκη, η κλινική ‘Ευαγγελισμός’.  Συνεταιρικά ελέγχει και διαχειρίζεται τις κλινικές ‘San Vitale’, ‘Θέρμη’, ‘Ασκληπιείον’ , ‘Γαλήνη’ και ‘Σινούρη’ στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top