Θεσσαλονίκη: Ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας συναντά βιομηχάνους και εξαγωγείς

Θεσσαλονίκη: Ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας συναντά βιομηχάνους και εξαγωγείς

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Σε «κινητοποίηση» οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης καθώς αύριο ανεβαίνει στην πόλη ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σε ένα γύρο επαφών με τη Βορειοελλαδική Βιομηχανία και τους Εξαγωγείς, λίγα μόλις 24ωρα μετά το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, κλάδου με μεγάλη βαρύτητα για την εθνική οικονομία, συνολικά.

Ουσιαστικά οι επαφές Σταϊκούρα ξεκινούν από σήμερα αργά το απόγευμα, με χαρακτήρα όμως αυτοδιοικητικό και πολιτικό αφού στη τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. θα συμμετέχουν οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας όπως και οι βουλευτές των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, πλην Θεσσαλονίκης.

Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο Υπουργός θα τον συναντήσει το πρωί της Τετάρτης 19/5, περί τις 11 π.μ.

Στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός των Οικονομικών  θα αφιχθεί αύριο μεσημέρι, λίγο με τις 2 μ.μ. και απευθείας θα μεταβεί στο ΥΜΑΘ όπου και θα τον περιμένει ο Υφυπουργός Εσωτερικών  για τη Μακεδονία και Θράκη κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Από εκεί και μετά αρχίζει και το καθαυτό οικονομικό σκέλος της επίσκεψης Σταϊκούρα καθώς ο Υπουργός, μαζί με τον κ. Καλαφάτη, θα μεταβεί στα νέα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος ( ΣΒΕ), στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων. Η συνάντηση με τη διοίκηση του ΣΒΕ έχει προγραμματιστεί για τις 3-3:30 μ.μ. , κατά την οποία και αναμένεται να συζητηθούν τα θέματα της «επόμενης ημέρας» και η δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μετά την υποχώρηση της πανδημίας.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στο ανοικτό μέρος της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, στις 6 μ.μ.

H τοποθέτηση του κ. Σταϊκούρα στη Συνέλευση του ΣΕΒΕ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς και στη διάρκεια της πανδημίας οι Εξαγωγείς στήριξαν την εθνική οικονομία και επόμενο είναι, να ζητήσουν μέτρα διευκόλυνσης της εξαγωγικής προσπάθειας της χώρας.

Την επομένη, Τετάρτη 19/5, υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Σταϊκούρα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, περί τις 11-11:30 π.μ., ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Υπουργός θα επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις δύο εταιρειών, εξωστρεφών και δυναμικά αναπτυσσόμενων, εκ των οποίων μάλιστα η μία, ανήκει σε πολυεθνικό όμιλο.

Οι επωνυμίες των εταιρειών και οι ώρες των επισκέψεων στις εγκαταστάσεις τους δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Πληροφορίες θέλουν να πρόκειται για το Competence Center της Deloitte και την BETA-CAE Systems.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ