Θεσσαλονίκη: Οι “μαϊμού” μοναχές, οι κατάρες και το “ευλογημένο” εμπόρευμα 

Θεσσαλονίκη: Οι “μαϊμού” μοναχές, οι κατάρες και το “ευλογημένο” εμπόρευμα 

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

“Καταιγισμός” σχολίων υπήρξε από χρήστες του διαδικτύου, ύστερα από το ρεπορτάζ του GRTimes.gr για τις… “μαϊμού” μοναχές, οι οποίες σουλατσάρουν ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πωλούν την “ευλογημένη” πραμάτεια τους ανενόχλητες, αναζητώντας συνεχώς νέα θύματα.

Όπως αποδεικνύεται περίτρανα, η δράση τους όχι μόνο δεν είναι κρυφή αλλά την γνωρίζουν καλά όσοι κάτοικοι έχουν βρεθεί σε νοσοκομεία, σε εμπορικούς δρόμους της πόλης, στον σταθμό του ΚΤΕΛ και σε πολλά ακόμα πολυσύχναστα μέρη, ενώ, όπως φαίνεται, οι ομάδες των γυναικών με τα… διαβασμένα κομποσκοίνια, τους σταυρούς και τις εικόνες, που άλλοτε προφασίζονται ότι ανήκουν σε κάποιο μοναστήρι και άλλοτε μαζεύουν χρήματα για άρρωστα παιδιά, δε διστάζουν να μπουν ακόμα και σε σπίτια ηλικιωμένων, με ό,τι κίνδυνο μπορεί να ενέχει αυτό.

Το γεγονός ότι είναι γνωστές, όχι μόνο στους Θεσσαλονικείς αλλά και σε κατοίκους άλλων πόλεων, δημιουργεί, σίγουρα, ερωτηματικά για το πως γίνεται να συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητες, στην “σκιά” των αρμοδίων Αρχών.

Τι λένε οι χρήστες του διαδικτύου 

Το ρεπορτάζ του GRTimes.gr που δημοσιεύθηκε το πρωί του Σαββάτου επιβεβαιώνουν και τα εκατοντάδες σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία οι χρήστες περιγράφουν τις μαυροφορεμένες γυναίκες έως “απατεώνισσες”, που έχουν σκοπό να αποσπάσουν χρήματα χρησιμοποιώντας την πίστη και αν δεν το πετύχουν ξεκινούν τις βρισιές και τις κατάρες.

“Εμένα μια τέτοια προσπαθούσε να μου πουλήσει εικόνες. Με πλησίασε με ευχές χριστιανικές τάχα και όταν της είπα πως δεν πουλάνε στους δρόμους εικόνες οι μοναχές μου έριξε μια κατάρα και κάτι άλλες βρισιές και έφυγε. Εκμεταλλεύονται την αθώα πίστη των απλών ανθρώπων”, σχολιάζει γυναίκα, σχετικά με το ρεπορτάζ του GRTimes.gr. 

Μάλιστα, δεν είναι η μόνη αναφορά που υπάρχει για… κατάρες, σε περίπτωση που αρνηθεί κάποιος να δώσει χρήματα, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ότι τα σημεία που βρίσκονται είναι γνωστά, εδώ και χρόνια, αποδεικνύοντας ότι η δράση τους μόνο κάτι καινούργιο δεν αποτελεί.

“Πλέον είναι μασκότ του κέντρου!! Την μια φορά όταν μου είπε ότι είναι από μοναστήρι της Πελοποννήσου, την λέω “την προηγούμενη εβδομάδα ήσουν από ένα στη Χαλκιδα?” Η απάντηση που έλαβα “Άντε να χαθείς Σατανα, η ψυχή σου έχει δαιμόνια”. Πάντως αν δεν ψωνίσεις οι ευχές και τα καλά λόγια μετατρέπονται σε κατάρες άμεσα”, αναφέρει άλλος χρήστης. “Αυτές βρίσκονται 30 χρόνια και στη Θεσσαλονίκη κάνουν αυτή τη δουλειά είναι τσιγγάνες από την Αλεξάνδρεια”, διαβάζουμε σε άλλο σχόλιο, με άλλον χρήστη να τονίζει ότι “μου συνέβη μέσα στο καπάνι της Αριστοτέλους!! Με προσέγγισε με κρεμαστό κ μια εικόνα κ ενώ ήταν στην αρχή δωρεάν έγινε 5 ευρώ το κάθε κομμάτι!! Πιάστηκα μεγάλο κοροΐδο”.

Αίσθηση, επίσης, προκαλούν τα σχόλια που καταγγέλλουν ότι οι ομάδες των γυναικών, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση ότι είναι καλόγριες, ξεγελούν ηλικιωμένους για να καταφέρουν να μπουν στα σπίτια τους. “Προσοχή.. μπαίνουν και σε οικοδομές και χτυπάνε κουδούνια.. ψάχνουν ηλικιωμένους.. χρειάστηκε να καλέσω αστυνομία όταν προσπαθούσαν να μπουν στο διαμέρισμα ηλικιωμένης γειτόνισσας μου αφού της πούλησαν εικόνα η μία αισθανόταν ζαλάδα… τις έβαλα τις φωνές κι έφυγαν τρέχοντας γιατί κάλεσα το 100..”. “Όχι μόνο δεν είναι καλόγριες αλλά μπαίνουν και σε σπίτια και κλέβουνε”, αναφέρει άλλη γυναίκα, με πολλούς να επισημαίνουν ότι: “Η αστυνομία πρέπει να τις συλλάβει γιατί εξαπατούν τον κόσμο”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του GRTimes.gr, η δράση των γυναικών που κινούνται ανά ομάδες τριών ατόμων, συνήθως, είχε περιοριστεί το διάστημα που απαγορεύονταν οι διαδημοτικές μετακινήσεις αλλά και από νομό σε νομό και ήταν σε ισχύ η υποχρεωτική αποστολή SMS για να δικαιολογείται η μετακίνηση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του GRTimes.gr, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που πολίτες έχουν ειδοποιήσει την αστυνομία, το ζήτημα δεν αφορά τόσο την ΕΛ.ΑΣ. όσο το ΣΔΟΕ, καθώς πρόκειται για παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, ενώ δεν τίθεται θέμα αντιποίησης στολής από τη στιγμή που δεν φέρουν συγκεκριμένα σύμβολα στην ενδυμασία τους.

Βίντεο από τη δράση τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top