Θεσσαλονίκη- ΟΛΘ: Fam trip από υπερδυνάμεις της κρουαζιέρας

Θεσσαλονίκη- ΟΛΘ: Fam trip από υπερδυνάμεις της κρουαζιέρας

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Πέντε στελέχη της Celebrity Cruises και της Silversea Cruises, θυγατρικών εταιρειών κρουαζιέρας της Royal Carribean, δηλαδή του μεγαλύτερου Ομίλου παγκοσμίως στον τουρισμό κρουαζιέρας, βρέθηκαν για 4ημερο fam trip στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΟΛΘ.

Το fam trip διοργάνωσε η ΟΛΘ Α.Ε., μεταξύ 6-9 Ιουλίου, σε συνεργασία με το Rhapsody Travel Greece, τον τουριστικό οργανισμό που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τις συγκεκριμένες εταιρείες κρουαζιέρας , οι οποίες, με τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια Celebrity Constellation και Silversea Spirit, έχουν εντάξει τη Θεσσαλονίκη, στα ταξίδια τους στη Μεσόγειο.

Nα σημειωθεί ότι το Celebrity Constellation, το 2022, «πιάνει» δύο φορές λιμάνι στη Θεσσαλονίκη ( η επόμενη στις 16/7), ενώ το Silversea Spirit, πέντε φορές.

Η ΟΛΘ Α.Ε. αποδεικνύεται πρόθυμη να αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες για να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε προορισμό για τον τουρισμό κρουαζιέρας,  όπως άλλωστε έχει ήδη φανεί από τις δράσεις που αναπτύσσει  σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς αλλά και τους αυτοδιοικητικούς φορείς της πόλης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Nα μη ξεχνάμε ότι η ΟΛΘ ΑΕ μετείχε και στην μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας που πραγματοποιείται στον κόσμο, στην Seatrade Cruise Global που γίνεται στο Mαϊάμι (25-28/4/2022), πάντα με σκοπό την προβολή της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το fam trip, επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και ορισμένα από τα πλέον σημαντικά αξιοθέατα της γύρω περιοχής, οι Μανώλης Αλευρόπουλος, Geoff Burleton και Michael Koster από την Celebrity Cruises Inc. και οι Frederique Patry και Simona Reiprichova από τη Silversea Cruises . Από το Rhapsody Travel Greece συμμετείχε ο κ. Άγγελος Παπακυριακόπουλος.

Στη διάρκεια αυτού του τετραημέρου τα στελέχη των δύο συγκεκριμένων εταιρειών που ασχολούνται ειδικά με την κατάρτιση δρομολογίων κρουαζιέρας αλλά και το συνδυασμό των ταξιδιών με εκδρομές και περιηγήσεις σε μέρη ενδιαφέροντος, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ορισμένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης, μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους σε Βεργίνα και Δίον, τον Όλυμπο με τις τόσο ιδιαίτερες ομορφιές του αλλά και να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη της γαστρονομίας και του οινοτουρισμού.

Δεν ήταν λοιπόν μόνο οι επισκέψεις στο Βυζαντινό και το Εβραϊκό Μουσείο, στον Άγιο Δημήτριο και τον Ι.Ν. της Αχειροποιήτου, η Ροτόντα και τα Κάστρα, αλλά και η γνωριμία με τα ελληνικά κρασιά και την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, στο Κτήμα Γεροβασιλείου.

Την προετοιμασία της διοργάνωσης και την επιτυχημένη πραγματοποίηση του fam trip, ανέλαβε το Τμήμα Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΟΛΘ ΑΕ, ενώ η πρωτοβουλία αγκαλιάσθηκε από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top