Θεσσαλονίκη: «On fire» ο Δήμος με τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Καταστρέφονται μετά τους 3 μήνες (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: «On fire» ο Δήμος με τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Καταστρέφονται μετά τους 3 μήνες (ΦΩΤΟ)

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι του δήμου Θεσσαλονίκης για παράνομα τραπεζοκαθίσματα, τα οποία καταπατούν τον δημόσιο χώρο.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου 

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr ένα τέτοιο περιστατικό, έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη (29/2) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου καταστηματάρχης δεν συνετίστηκε από την πρώτη προειδοποίηση του Δήμου, ώστε να μαζέψει τα επιπλέον τραπεζοκαθίσματα, με αποτέλεσμα μετά το πέρας της προθεσμίας των εφτά ημερών που δίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις από τη Δημοτική Αρχή, να έρθει κλιμάκιο στο σημείο και ουσιαστικά να κατασχέσει τον εξοπλισμό που παρανόμως καταλάμβανε τον δημόσιο χώρο.

«Είναι μία διαδικασία που πραγματοποιείται όλο αυτό το διάστημα από ελεγκτές και τη δημοτική αστυνομία. Ουσιαστικά, όταν εντοπίσουν ότι γίνεται κάποια παράβαση στον κοινόχρηστο χώρο από καταστήματα αρχικά τους δίνεται μια προθεσμία εφτά ημερών, ώστε να μαζέψουν τα επιπλέον τραπεζοκαθίσματα. Έπειτα, ξανά περνάμε από τον χώρο και αν διαπιστώσουμε ότι ο καταστηματάρχης κάνει καταχρηστική χρήση του επιπλέον χώρου, έρχεται ο Δήμος και του μαζεύει τα τραπεζοκαθίσματα» σημειώνει στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοτικών Κοινοτήτων και Γειτονιών, Κώστας Τσιαπακίδης.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι χθες, Πέμπτη (29/2) κλιμάκιο του Δήμου πήγε σε τέσσερα καταστήματα που έπρεπε να ελεγχθούν πάλι με την ανταπόκριση να είναι ικανοποιητική, όσον αφορά την έκταση των τραπεζοκαθισμάτων που έπρεπε να κατέχουν στο οδόστρωμα. «Ακόμη και οι «καταπατητές» όσο περνάει ο καιρός θα εξαφανιστούν, διότι τους πιέζει και η πλειοψηφία των υπολοίπων επαγγελματιών. Φαίνεται πως σιγά σιγά μαγαζάτορες έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν και ο δημόσιος χώρος επανέρχεται και πάλι για όλους τους πολίτες».

Τέλος, να σημειωθεί, ότι τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα φυλάσσονται σε αποθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης στα Κωνσταντινουπολίτικα. Εκεί κρατούνται από τον Δήμο για τρεις μήνες και ο καταστηματάρχης είτε μπορεί να έρθει να τα παραλάβει από εκείνο το σημείο εντός αυτού του διαστήματος είτε εάν περάσει αυτός ο χρονικός ορίζοντας καταστρέφονται ολοσχερώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δ. Θεσσαλονίκης: Γεγονός τα πρώτα πρόστιμα για παράνομα τραπεζοκαθίσματα (ΦΩΤΟ)

Αγγελούδης για τραπεζοκαθίσματα: «Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» – Από αύριο ξεκινούν έλεγχοι

Αγγελούδης: «Αναγκαία η απρόσκοπτη χρήση του δημόσιου χώρου»-Τι είπε για τα τραπεζοκαθίσματα (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top