Θεσσαλονίκη: Παραδοσιακές αυγομαχίες την Πρωτομαγιά στη Νέα Παραλία

Θεσσαλονίκη: Παραδοσιακές αυγομαχίες την Πρωτομαγιά στη Νέα Παραλία

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Thessaloniki BRAND με την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Δραμινών και Φίλων Θεσσαλονίκης “ΥΔΡΑΜΑ”, Ποντιακών Συλλόγων της πόλης, του ΑΕΣ “Ιωνική Γη – Ίωνες” Θεσσαλονίκης και την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής “Π.ΕΝ.Ε.Λ.Φ.Α.”, αναλογιζόμενη την αξία και τη σημασία της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων διοργανώνει παραδοσιακές αυγομαχίες την 1η Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Το έθιμο αυτό των προσφύγων του Πόντου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ανάσταση του Κυρίου και συμβολίζει τη μάχη του καλού και του κακού διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας.

Ευπρόσδεκτοι είναι όλοι, μικροί και μεγάλοι, αρκεί να φέρουν βρασμένα τα αυγά τους και την καλή τους διάθεση, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Ανάσταση του Χριστού και να θυμηθούμε πόση χαρά και διασκέδαση μπορεί να μας προσφέρει το έθιμο των αυγομαχιών.

  • Θα υπάρξει κριτική επιτροπή για τον έλεγχο των αυγών και τη διαγωνιστικής διαδικασίας.
  • Στους νικητές θα απονεμηθούν δώρα για την επιτυχία τους (οι νικητές θα είναι 2 μεγάλοι και 2 μικροί), αλλά θα απονεμηθούν και αναμνηστικά συμμετοχής σε όλους.
  • Η συμμετοχή για τους μεγάλους θα είναι στα 20€ με 25 αυγά άβαφα και για τους μικρούς στα 10€ με 15 αυγά βαμμένα ή άβαφα.

Η έναρξη θα γίνει στις 17:00. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλους.

Τις πρώτες βοήθειες της εκδήλωσης καλύπτουν ο φορέας ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Δήμου Παύλου Μελά και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό link μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες της εκδήλωσης: https://thessaloniki-brand.gr/avgomachies

Το παρόν αποτελεί αίτημα χορηγίας επικοινωνίας. Στη περίπτωση που είστε θετικοί για άμεση απάντηση και αποστολή του λογότυπού σας.

Σε κάθε περίπτωση τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 2311246199 & 6932277761.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top