Θεσσαλονίκη: Πορεία στο κέντρο για τον σταθμό Βενιζέλου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Πορεία στο κέντρο για τον σταθμό Βενιζέλου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πορεία -με στάση για μουσική- πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στην απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου από την «Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Η πορεία ξεκίνησε από την Αριστοτέλους στο ύψος της Εγνατίας, όπου οι διαδηλωτές περπατούσαν κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα και έκαναν στάση μπροστά από τον Σταθμό της Βενιζέλου.

Πολλοί, σχημάτισαν μια “ανθρώπινη αλυσίδα” η οποία ξεκίνησε από την Αριστοτέλους και έφτασε να “αγκαλιάσει” το σκάμμα του έργου στο Σταθμό Μετρό της Βενιζέλου, όπως φαίνεται στο βίντεο του GRTimes.gr.

Έπειτα, τα μέλη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος με πρωτοστάτη τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, έκαναν μια μικρή συναυλία τραγουδώντας το “Ο εφιάλτης της Περσεφόνης” του Μάνου Χατζιδάκι, χτυπώντας παλαμάκια και με έντονη την συμμετοχή των υπόλοιπων παρευρισκόμενων, στην Εγνατία μπροστά από το σταθμό Μετρό της Βενιζέλου.

Δείτε το βίντεο του GRTimes.gr:

Μετά το τέλος των τραγουδιών, οι διαδηλωτές έκλεισαν την βραδιά λέγοντας “Ο αγώνας συνεχίζεται, μένουμε παρόντες μένουμε παρούσες”.

Έπειτα, ο κόσμος απομακρύνθηκε γρήγορα από την οδό Εγνατία και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Δείτε περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes.gr:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ