Θεσσαλονίκη: Πώς συνδέονται τα 161 και τα 104 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Πώς συνδέονται τα 161 και τα 104 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν (ΦΩΤΟ)

Το νέο φορτίο 161 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκε στον Πειραιά συνδέει η αστυνομία με προγενέστερα κατασχεθείσα ποσότητα 104 κιλών και τα φερόμενα μέλη πολυμελούς κυκλώματος που εξαρθρώθηκε στις αρχές Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Βασικός λόγος είναι η μέθοδος δράσης και η τοποθέτηση των πακέτων με την συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία στις εξωτερικές κοιλοδοκούς κοντέινερς που περιείχαν μπανάνες από το Εκουαδόρ. Σύμφωνα με την Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης υπάρχει άμεση σύνδεση και των δύο φορτίων με με τα μέλη και ειδικά με τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και στα Σκόπια. Οι 9 από τους 10 κατηγορουμένους έχουν ήδη προφυλακιστεί μετά τις απολογίες τους στην 4η ειδική ανακρίτρια.

Οι εταιρείες αποστολής και παραλαβής των φορτίων είναι οι ίδιες και στις δύο περιπτώσεις. Τα κοντέινερς με τις μπανάνες και την κρυμμένη κοκαΐνη, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, είχαν προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία από όπου επρόκειτο να διακινηθούν από εγκληματικές ομάδες των Βαλκανίων στη Βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης το δεύτερο κοντέινερ είχε φύγει από το Εκουαδόρ σε μεταγενέστερο χρόνο αλλά πριν γίνουν οι συλλήψεις των 10 κατηγορούμενων στη Θεσσαλονίκη και των τεσσάρων συνεργών τους στη Βόρεια Μακεδονία.

Όταν έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά, με εντολή της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση, κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας , σε ειδικές κρύπτες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 161 κιλών και 23 γραμμαρίων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Υποστράτηγου Γεώργιου Παπαδόπουλου:

«Κυρίες και κύριοι καλημέρα.

Σας καλέσαμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε υπόθεση που αφορά στην κατάσχεση μιας από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν εντοπισθεί στην ελληνική επικράτεια.

Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τοπικές και διεθνείς Αρχές κατέσχεσαν περισσότερα από 161 κιλά κοκαΐνης.

Η κατασχεθείσα ποσότητα εντοπίσθηκε σε ειδικές κρύπτες κιβωτίων εμπορευμάτων (κοντέινερ) που μετέφεραν μπανάνες και έφτασαν στην Ελλάδα από τη Λατινική Αμερική μέσω πλοίων και αποτελεί συνέχεια προηγούμενης υπόθεσης, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα για διακίνηση ποσότητας άνω των 104 κιλών κοκαΐνης.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εξάρω το έργο όλων όσων συμμετείχαν σ’ αυτή τη σημαντική επιτυχία για την Ελληνική Αστυνομία και να τονίσω ότι οι αστυνομικές έρευνες σε τέτοιες υποθέσεις συνεχίζονται μέχρι την πλήρη διαλεύκανσή τους.

Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση θα σας αναφέρει ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, Αστυνόμος Β’ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης Α/Β’, Χρήστος Δημητρακόπουλος ο οποίος σημείωσε τα εξής: 

Ευχαριστώ Στρατηγέ.

Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι.

Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και η συνεργασία με τοπικές αλλά και διεθνείς Αρχές οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση πολύ μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, που επρόκειτο να διοχετευθεί στην ελληνική επικράτεια, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Υπενθυμίζεται ότι αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση και συνελήφθησαν 10 άτομα στη χώρα μας και 4 άτομα στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν περισσότερα από 104 κιλά και 600 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία είχαν αποκρύψει και εξάγει μέσα από εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες.

Από την περαιτέρω έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών, τις Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, των Τελωνείων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Αστυνομικής Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, προέκυψε ότι στο λιμάνι του Πειραιά θα κατέφθαναν δύο ακόμη κοντέινερ έμφορτα με μπανάνες, όπου θα αποκρύπτονταν ποσότητες κοκαΐνης.

Τα εν λόγω κιβώτια εμπορευμάτων, κατόπιν σχετικής παραγγελίας της κ. Ανακρίτριας, κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες, βρέθηκαν σε ειδικές κρύπτες 100 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 161 κιλών και 23 γραμμαρίων.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών μία νέα μέθοδο απόκρυψης, κατά την οποία τα τοποθετούσαν σε ειδικές κρύπτες των εμπορευματοκιβωτίων και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή της κοκαΐνης.

Το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στο ποσό των 3.200.000 ευρώ περίπου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: 160 κιλά κοκαΐνης από το καρτέλ του Εκουαδόρ κατασχέθηκαν στο λιμάνι

Θεσσαλονίκη: Μεταμεσονύκτιες προφυλακίσεις για τους “9” του κυκλώματος κοκαΐνης

Θεσσαλονίκη: Απολογούνται σήμερα οι δέκα συλληφθέντες του καρτέλ κοκαΐνης

Κύκλωμα κοκαΐνης: Καταδίωξη και μάχη για να συλληφθούν τα μέλη του καρτέλ (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Δίωξη στους 10 για τα 100 κιλά κοκαΐνης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top