Θεσσαλονίκη: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο Τετάρτη

Θεσσαλονίκη: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο Τετάρτη

Πυκνές χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια», με αποτέλεσμα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά σε πολλές περιοχές λόγω των έντονων φαινομένων.

Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα Τρίτη σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησε πως για τα αυριανά μαθήματα δεν θα λαμβάνονταν ενιαία απόφαση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ο κάθε δήμος θα αποφάσιζε ξεχωριστά αξιολογώντας την κατάσταση.

Έτσι, με ανακοινώσεις τους, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης- Συκεών, Πυλαίας- Χορτιάτη, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού- Ευόσμου, Χαλκηδόνος, Θέρμης και Θερμαϊκού γνωστοποιούν πως τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά διά ζώσης μετά τον καθαρισμό των σχολικών αυλών και με λειτουργία της θέρμανσης ώστε να είναι έτοιμες οι σχολικές αίθουσες να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Υπενθυμίζεται πως και σήμερα, Τρίτη, λειτούργησαν κανονικά οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στους δήμους Νεάπολης- Συκεών και Θέρμης με αποφάσεις των δημοτικών αρχών.

Από την πλευρά τους, οι δήμοι Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν κλειστά τα γυμνάσια, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία λόγω παγετού καθώς -όπως τονίζεται- οι αποφάσεις πάρθηκαν με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους.

Πως θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη τα σχολεία ανά δήμο

Δήμος Θεσσαλονίκης

Ανοιχτά θα είναι αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων. Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά την πάροδο των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, θερμοκρασίες υπό το μηδέν, παγετό) και την κατάλληλη προετοιμασία των διδακτηρίων και των αύλειων χώρων τους (καθαρισμός χιονιού και πάγου όπου υπήρχε), αύριο Τετάρτη 17.02.2021, θα λειτουργήσουν κανονικά τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια του δήμου μας. Επίσης θα λειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου μας».

Δήμος Καλαμαριάς

Ανοίγουν αύριο Τετάρτη και τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Καλαμαριάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ανοίγουν αύριο Τετάρτη 17/2/2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Καλαμαριάς. Τα συστήματα θέρμανσης έχουν τεθεί σε λειτουργία, προκειμένου να ζεσταθούν οι σχολικές αίθουσες και να υποδεχτούν τους μαθητές».

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Ανοιχτά θα είναι τελικά τα σχολεία του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, μετά από νέα απόφαση της δημοτικής αρχής.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε αποφασιστεί το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για δύο ημέρες, όμως, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα θα λειτουργήσουν κανονικά τα δια ζώσης μαθήματα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Παιδικούς Σταθμούς, όπως επίσης και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει τα εξής:

«Kανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 17.02.21 τα σχολεία στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Οι ειδικοί επανεκτίμησαν την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και έκριναν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα έχει αρχίσει ήδη να υποχωρεί και η θερμοκρασία έχει βελτιωθεί αισθητά, παρά τις αρχικές αντίθετες προβλέψεις , την ώρα που τα συνεργεία του Δήμου επενέβησαν όπου χρειάστηκε για τον καθαρισμό των αύλειων χώρων και των πεζοδρομίων.
Σημειώνεται ότι αρχικά είχε αποφασιστεί το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για δύο ημέρες, όμως, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα θα λειτουργήσουν κανονικά τα δια ζώσης μαθήματα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Παιδικούς Σταθμούς, όπως επίσης και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής».

«Η επανεκτίμηση των καιρικών συνθηκών από τους μετεωρολόγους συνέβαλε στην απόφαση μας να προχωρήσουμε στην επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων κανονικά από αύριο, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν αρχίσει ήδη να υποχωρούν και άρα οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις τάξεις τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού–Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Κλειστά θα παραμείνουν τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία στον Δήμο Ωραιοκάστρου, λόγω παγετού, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Αντίθετα, θα λειτουργήσουν κανονικά οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, λόγω παγετού.
Αντίθετα, θα λειτουργήσουν κανονικά οι Παιδικοί και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.
Τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους εξαιτίας του παγετού που συνεχίζει να επικρατεί στην περιοχή. Για τη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι υψίστης προτεραιότητας και σημασίας η ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους».

Δήμος Δέλτα

Ανοιχτά θα είναι από τις 9:00 το πρωί αύριο Τετάρτη τα σχολεία στο Δήμο Δέλτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου:

«Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Δέλτα Ιωάννη Ιωαννίδη, όλες οι σχολικές μονάδες, όλων των βαθμίδων του Δήμου Δέλτα (σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί) θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Τετάρτη 17-2-2021.

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τις πρωινές ώρες (έντονος παγετός-εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες), λαμβάνοντας υπόψιν και την διεξαγωγή μαθημάτων με ανοιχτά παράθυρα λόγω covid,η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων καθώς και παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών θα ξεκινήσει στις 9 πμ».

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Κανονικά θα γίνει αύριο Τετάρτη 17/2 η λειτουργία των σχολείων στον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου:

«Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη αύριο Τετάρτη 17/2».

Αναμένονται ανακοινώσεις και από άλλους δήμους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ