Θεσσαλονίκη: Προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ για να μπουν σε διαμερίσματα

Θεσσαλονίκη: Προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ για να μπουν σε διαμερίσματα

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με τους επιτήδειους, που με πρόφαση ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ προσπαθούν να εισέλθουν σε οικοδομές και στη συνέχεια σε διαμερίσματα, με σκοπό να αποσπάσουν τη λεία τους από ανυποψίαστα θύματα.

Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν δύο άντρες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία ότι ήρθαν για να αντικαταστήσουν τα ρολόγια του ρεύματος με ηλεκτρονικά, ανέφεραν ότι χρειάζονται πρόσβαση στα διαμερίσματα για να ελέγξουν τους πίνακες που υπάρχουν εντός.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes.gr, 70χρονη διαχειρίστρια οικοδομής που βρίσκεται επί της οδού Κασσάνδρου και η οποία ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δύο απατεώνες με τους οποίους και συνομίλησε, όλα ξεκίνησαν όταν ένας άντρας περίπου 40 χρονών ήταν στην είσοδο της πολυκατοικίας και μόλις την είδε προσφέρθηκε να της κουβαλήσει τα ψώνια που κρατούσε έως το διαμέρισμά της. “Αρνήθηκα ευγενικά και τον ρώτησα ποιος είναι, καθώς είμαι διαχειρίστρια και δεν τον είχα ξανά δει. Τότε, απάντησε ότι είναι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ, ότι ήρθαν να μας ενημερώσουν πως θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σήμερα και αύριο, καθώς θα αντικατασταθούν τα ρολόγια με ηλεκτρονικά. Μάλιστα, μου είπε ότι θα πρέπει να μπουν στα διαμερίσματα για να δουν τι πίνακες έχουν”.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όπως αναφέρει η κα. Μαρία Σ. δεν είχε δει ότι υπήρχε και δεύτερος άντρας στην είσοδο της οικοδομής, ο οποίος ήταν πιο νεαρός σε ηλικία. “Τους απάντησα ότι είμαι η διαχειρίστρια και ότι δεν τους πιστεύω ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ, ενώ μόλις τους ζήτησα να μου δείξουν επαγγελματική ταυτότητα, έβγαλαν μόνο ένα μπλοκάκι που έγραφε επάνω ΔΕΔΔΗΕ και το οποίο μπορεί να προμηθευτεί ο καθένας”, περιγράφει στη συνέχεια. “Επέμενα ότι δεν τους πιστεύω και μόλις είπα ότι θα φωνάξω τους ενοίκους της οικοδομής να κατέβουν και ότι θα ειδοποιήσω την αστυνομία, εξαφανίστηκαν”, συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την διαχειρίστρια της οικοδομής η οποία, όπως είπε, έδωσε την περιγραφή των δύο αντρών στην ΕΛ.ΑΣ., στα σκούρα ρούχα που φορούσαν δεν υπήρχε κανένα διακριτικό που να παραπέμπει σε υπαλλήλους της υπηρεσίας.

(σ.σ. φωτογραφία αρχείου)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ