Θεσσαλονίκη: «Καθάρισε» η πλατεία Καλλιθέας – Παραμένει η αστυνομία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: «Καθάρισε» η πλατεία Καλλιθέας – Παραμένει η αστυνομία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ουδεμία σχέση με την αποκρουστική εικόνα την οποία είχε αποκτήσει το προηγούμενο διάστημα, έχει σήμερα η πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Με την παρουσία της αστυνομίας που από την αρχή της εβδομάδας είναι έντονη προκειμένου να αποφευχθούν τα «κορωνοπάρτι» και ο συνωστισμός που σύμφωνα με τους κατοίκους επικρατούσε για μεγάλο διάστημα, η πλατεία, έπειτα από επιχείρηση του δήμου Θεσσαλονίκης, έχει αλλάξει όψη.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, πλέον αποτελούν παρελθόν τα συνθήματα και οι μουτζούρες που υπήρχαν στις κερκίδες, με τους κατοίκους να ελπίζουν ότι ο περιβάλλοντας χώρος θα παραμείνει καθαρός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, κάτοικοι το τελευταίο καιρό είχαν ζητήσει σε κάποιες περιπτώσεις από τους εργαζόμενους της καθαριότητας, να μη προβαίνουν σε καθαρισμό της πλατείας Καλλιθέας αφού, όπως είπαν, ήταν «δώρον άδωρον» από τη στιγμή που σε λίγες ώρες θα επικρατούσε ξανά η αποκρουστική εικόνα, ζητώντας παράλληλα να ληφθεί μόνιμη και ουσιαστική λύση.

Ακόμα, θεωρείται επικίνδυνο οι υπάλληλοι της καθαριότητας να εργάζονται στην πλατεία νωρίς το πρωί, αφού έως και τις 06.00 – 07.00 συνήθιζαν να υπάρχουν ακόμα άτομα στον χώρο, που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και θα μπορούσε εύκολα να προκληθεί κάποιο επεισόδιο.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, δεν ήταν μόνο ότι τα άτομα που μαζεύονταν από τις νυχτερινές ώρες στην πλατεία προκαλούσαν έντονη φασαρία, αλλά έφταναν στο σημείο να τους «μαζεύουν» από τις εισόδους των σπιτιών τους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από ποτά και ουσίες που είχαν καταναλώσει.

Ακόμα, ο περιβάλλοντας χώρος είχε μετατραπεί σε δημόσιο αφοδευτήριο με την κατάσταση να είχε φτάσει στο απροχώρητο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που πλησιάζουν τους αστυνομικούς και τους εκφράζουν την ικανοποίηση τους που επιτέλους κατάφεραν να κοιμηθούν, αλλά και τον φόβο τους πως μόλις οι αστυνομικές δυνάμεις αποσυρθούν θα ξεκινήσουν και πάλι τα πάρτι τις νυχτερινές ώρες.

Δείτε πως ήταν και πως έγινε η πλατεία Καλλιθέας:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ