Θεσσαλονίκη: Σε τελικό στάδιο τα έργα διαμόρφωσης του πάρκινγκ στην περιοχή Ποσειδωνίου (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Σε τελικό στάδιο τα έργα διαμόρφωσης του πάρκινγκ στην περιοχή Ποσειδωνίου (ΦΩΤΟ)

Ένας χώρος που επί σειρά ετών ήταν γεμάτος κακοτεχνίες και λακκούβες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται σημαντικά οι χιλιάδες των οδηγών που τον χρησιμοποιούσαν, για να σταθμεύουν τα οχήματά τους, αποδίδεται επιτέλους στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης αναβαθμισμένος, οργανωμένος κι ασφαλής.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά με εντατικούς ρυθμούς τα έργα διαμόρφωσης του υπαίθριου πάρκινγκ στην περιοχή του Ποσειδωνίου, όπου οι πολίτες θα σταθμεύουν τα οχήματά τους δωρεάν. Την πορεία των έργων στην περιοχή επιθεώρησαν σήμερα (27/10) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κι ο τεχνικός σύμβουλός του Δημήτρης Μήτρου.

Ο χώρος, όπου διαμορφώνονται 170 θέσεις για Ι.Χ., 15 θέσεις για λεωφορεία και δέκα θέσεις για άτομα με αναπηρίες, ασφαλτοστρώνεται και διαγραμμίζεται, ενώ παράλληλα προβλέπεται η ενίσχυση του φωτισμού του.

Συγχρόνως ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στον καθαρισμό παρακείμενης έκτασης δώδεκα στρεμμάτων, ενώ σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία και για την αποκατάσταση της παραλιακής ζώνης, που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει προβλέψει χρήση park and ride, με τον σχεδιασμό να περιλαμβάνει την τοποθέτηση ποδηλατοστασίων σε χώρο πλησίον του Μεγάρου Μουσικής, ώστε οι πολίτες να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στους χώρους πάρκινγκ που διαμορφώνονται και στη συνέχεια να μπορούν να χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους στη νέα μεγάλη όδευση του ποδηλατόδρομου, που ξεκινάει από το Μέγαρο Μουσικής και καταλήγει στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό.

Τα έργα για τη διαμόρφωση του χώρου στην περιοχή του Ποσειδωνίου εντάσσονται στο πλαίσιο ευρύτερης παρέμβασης του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία δωρεάν υπαίθριων πάρκινγκ στις γειτονιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O ROUS live στη Θεσσαλονίκη, στο Καφωδείο Ελληνικό

ΕΜΣΕΚ: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στον Εύοσμο

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ανοιχτό κάλεσμα προς τις ομάδες και τους καλλιτέχνες της πόλης

Κώστας Σκρέκας: Εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τη Σαουδική Αραβία στον τομέα της ενέργειας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top