Θεσσαλονίκη- Σμύρνη: Αραίωσαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, από τρία σε δύο

Θεσσαλονίκη- Σμύρνη: Αραίωσαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, από τρία σε δύο

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από την έναρξη λειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης- Σμύρνης, αραίωσαν τα δρομολόγια της Levante Ferries και μειώθηκαν, από τρία, σε δύο την εβδομάδα.

Η σύνδεση ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου και αρκετά φιλόδοξα, με τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως αλλά τώρα, οι πληρότητες, που «διαμορφώθηκαν σε χειμωνιάτικα επίπεδα και σε επίπεδα μίας νέας γραμμής» όπως είπε ο ναυτιλιακός πράκτορας κ. Γιάννης Δημητριάδης, περιόρισαν τις συνδέσεις σε δύο.

Έτσι, το πλοίο Smyrna di Levante αναχωρεί πλέον από Σμύρνη κάθε Τετάρτη και Κυριακή και φεύγει από Θεσσαλονίκη για Σμύρνη κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 7 μ.μ.

Η κίνηση αυτή την περίοδο αφορά κυρίως μεταφορά εξαγώγιμων εμπορευμάτων από Τουρκία για Θεσσαλονίκη αλλά και για εξαγωγή προς Ιταλία μα και βαλκανικές αγορές.

O γενικός διευθυντής της Levante Ferries κ. Στρατής Απέργης δήλωσε στο GRTimes.gr, πως λόγω των χαμηλών πληροτήτων κατά τη χειμερινή περίοδο, κυρίως από Θεσσαλονίκη προς Σμύρνη, η εταιρεία έκανε μία ρεαλιστική προσαρμογή των δρομολογίων.

Η τουριστική προοπτική

Σε ό,τι αφορά την επιβατική- τουριστική κίνηση, αυτή δείχνει προοπτική αύξησης με τις οργανωμένες εκδρομές, όπως συνέβη με την πενθήμερη εκδρομή που είχε διοργανώσει μεταξύ 26-31 Οκτωβρίου το Μentor Travel.

Όπως είπε ο τουριστικός πράκτορας κ. Βελισσάριος Χωρινός, στην εκδρομή συμμετείχαν 50 άτομα. Η πρώτη εκείνη διοργάνωση είχε επιτυχία και ήδη υπάρχει ζήτηση για την επόμενη εκδρομή που διοργανώνει το τουριστικό γραφείο, εκμεταλλευόμενη την Black Friday (25/11) και για το διάστημα μεταξύ 22 και 27 Νοεμβρίου, με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη την Τρίτη 22/11 και επιστροφή την Κυριακή 27/11/2022.

To ενδιαφέρον  δεν είναι τόσο έντονο, όσο ήταν για την εκδρομή του Οκτωβρίου, επειδή δεν είναι όλες οι ημέρες του ταξιδιού σε αργίες. Επίσης, όπως πρόσθεσε ο κ. Χωρινός, η πρόσφατη κράτηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, από τις τουρκικές αρχές, στη Σμύρνη, ανέκοψε πρόσκαιρα την εκδήλωση ενδιαφέροντος, που ήδη αρχίζει όμως να αναπτερώνεται.

Το Mentor Travel οργανώνει εκδρομές, ακτοπλοϊκές για Τουρκία, τόσο για τα Χριστούγεννα, όσο και για τα Θεοφάνεια. Επίσης ο κ. Χωρινός επισήμανε ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση εξυπηρετεί ειδικά όταν οι εκδρομές συνδυάζουν επισκέψεις π.χ. στην Καππαδοκία, για την οποία, ελλείψει απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, οι τουρίστες θα έπρεπε να μετακινηθούν οδικώς, χάνοντας δύο ημέρες στο δρόμο.

Προφανώς, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, θα πρέπει να δοθεί χρονικό περιθώριο για να φανεί το εάν το πολυπόθητο και πολυσυζητημένο δρομολόγιο, μπορεί να είναι και βιώσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η συνήθεια της παιδικής ηλικίας που χαρίζει την ευτυχία

Ισόβια στον 21χρονο για το έγκλημα της Άνω Καμήλας

Ολυμπιακός: Πειθαρχική δίωξη κατά των Μαρινάκη και Βρέντζου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top