Θεσσαλονίκη-Σμύρνη: Πλώρη για θαλάσσιες εκδρομές με το Μentor Travel

Θεσσαλονίκη-Σμύρνη: Πλώρη για θαλάσσιες εκδρομές με το Μentor Travel

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Πριν ακόμη αρχίσει να λειτουργεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Σμύρνης, το ταξιδιωτικό γραφείο Mentor έχει ανακοινώσει εξαήμερη εκδρομή με το Smyrna di Levante, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης  στη Levante Ferries, αλλά και στην τουριστική προοπτική της νέας γραμμής.

Όπως έχει γράψει το GRTimes.gr, μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται η έναρξη της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής, η οποία, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα, θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη. Η άμεση έναρξη των δρομολογίων θεωρείται βέβαιη καθώς το Mentor, έχει ήδη σχεδιάσει για τις 26 με 31 Οκτωβρίου, την πρώτη εκδρομή του ‘Σμύρνη μου αγαπημένη/Παράλια Μικράς Ασίας’.

Όπως είπε στο GRTimes.gr o τουριστικός πράκτορας και συνιδιοκτήτης του Mentor κ. Βελισσάριος Χωρινός:

«Το πλοίο από τις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει να πραγματοποιεί δρομολόγια και εμείς, αξιοποιούμε τη νέα σύνδεση γιατί έλειπε από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από την αγορά της Βόρειας Ελλάδας. Έτσι, εκμεταλλευόμενοι τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου,  αργία για τη Θεσσαλονίκη, αλλά βεβαίως και την αργία της 28ης Οκτωβρίου, προσφέρουμε τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς και στους βορειοελλαδίτες, να συνδυάσουν το άνετο και ευχάριστο θαλασσινό ταξίδι, με τις περιηγήσεις στη Σμύρνη και τα μικρασιατικά παράλια».

Το πλοίο θα αναχωρήσει  από τη Θεσσαλονίκη, περί τις 7:30 μ.μ. την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και θα φτάσει στη Σμύρνη το πρωί της Πέμπτης 27/10. Οι εκδρομείς θα κάνουν τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία στη Σμύρνη, έχοντας την ευκαιρία να κάνουν ημερήσιες εξερευνήσεις στο Αϊβαλί, στην Έφεσο, στην Ιεράπολη και στο Παμούκκαλε, στην χερσόνησο της  Ερυθραίας και σε πολλά μέρη ενδιαφέροντος. Η αναχώρηση από τη Σμύρνη θα γίνει το βραδάκι της Κυριακής 30/10 και οι ταξιδιώτες, που θα διανυκτερεύσουν στο πλοίο, θα αφιχθούν ξεκούραστοι, το πρωί της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Τα παράλια της Μικράς Ασίας, στη διάρκεια του καλοκαιριού ιδίως, είναι τουριστικός προορισμός για τους Έλληνες. Το πρακτορείο μας, μία φορά την εβδομάδα, είχε ένα τουριστικό λεωφορείο που αναχωρούσε από Θεσσαλονίκη για  Σμύρνη, Έφεσσο, Αϊβαλί , πέραν των εκδρομών που οργανώναμε για Κωνσταντινούπολη» είπε ο κ. Χωρινός και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν  πολλά άτομα, σύλλογοι, που δίσταζαν να κάνουν το πολύωρο οδικό ταξίδι για Σμύρνη και Μικρασιατικά παράλια. Αντίθετα, το Smyrna di Levante θα τους προσφέρει, σε ένα άνετο και φροντισμένο περιβάλλον, ένα ξεκούραστο ταξίδι».

Παρά το τεταμένο κλίμα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων αρκετών μηνών, υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία της τουριστικής κίνησης καθώς, όπως υπογράμμισε ο κ. Χωρινός,  για τις εκδρομές που έχουν προγραμματιστεί για τέλη Οκτωβρίου- 27 με 30/10 και 26 με 30/10-  το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο κι’ ήδη έχουν καλυφθεί τρία λεωφορεία, από μέλη συλλόγων αλλά και μεμονωμένους εκδρομείς.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη-Σμύρνη: Τον Σεπτέμβριο οριστικά ξεκινάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top