Θεσσαλονίκη- Σποράδες: Πληρότητες 80%-90% για Ιούλιο και Αύγουστο

Θεσσαλονίκη- Σποράδες: Πληρότητες 80%-90% για Ιούλιο και Αύγουστο

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Πληρότητες της τάξης του 80% -90%, στο καυτό θερινό δίμηνο, υπόσχονται οι κρατήσεις για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σποράδες, που άρχισαν να εκτελούνται στις 10 Ιουνίου και θα συνεχιστούν ως το τέλος του καλοκαιριού.

Όπως είπε στο GRTimes.gr o ναυτικός πράκτορας κ. Χάρης Καραχαρίσης, η σύνδεση άνοιξε μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με πληρότητες της τάξης του 80% στο ferry boat Super Runner Jet της  SEAJETS και βάσει των μέχρι τώρα κρατήσεων για τους δύο πιο δημοφιλείς μήνες των διακοπών «ήλιος- θάλασσα», δηλαδή για Ιούλιο και Αύγουστο, σε αυτά τα επίπεδα θα κινηθούν, Σαββατοκύριακα αλλά και καθημερινές.

Ακόμη, μέσα στην εβδομάδα, η κίνηση είναι σχετικά περιορισμένη, αφού οι πληρότητες μόλις που ξεπερνούν το 40%, αλλά οι κρατήσεις δείχνουν μεγάλη αύξηση , ειδικά μετά τις 10 Ιουλίου και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Μάλιστα, οι πληρότητες φαίνεται ότι θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του 80%- 90%, δηλαδή  το πλοίο θα ταξιδεύει γεμάτο, οπότε όποιος σχεδιάζει διακοπές στις Σποράδες, καλά θα κάνει, να κλείσει έγκαιρα εισιτήρια.

Οι Σποράδες είναι πολύ δημοφιλείς στους Θεσσαλονικείς και βορειοελλαδίτες, που μπορούν εύκολα, εφ’ όσον έχει δρομολογηθεί ταχύ και άνετο ferry boat, να σχεδιάσουν τις διακοπές τους, με εξασφαλισμένη μάλιστα την αυτονομία στις μετακινήσεις τους, αφού έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν και το ιδιόκτητο αυτοκίνητό τους στο νησί που επιλέγουν να παραθερίσουν.

Άλλωστε, το θαλασσινό ταξίδι, πέρα από ευχάριστο, είναι και σύντομο αφού για Αλόννησο είναι 4 ώρες και για Σκιάθο, που είναι το πιο κοντινό λιμάνι σε αυτή τη διαδρομή, μόλις 2:55’ ώρες. Με τη δρομολόγηση του ferry boat, Θεσσαλονικείς, βορειοελλαδίτες αλλά και βαλκάνιοι, δε χρειάζεται να οδηγήσουν ως το Βόλο, για να πάνε Σποράδες, κάνοντας έτσι εξοικονόμηση σε χρόνο αλλά και χρήμα.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο που συνδέει Θεσσαλονίκη με Σκιάθο- Σκόπελο και Αλόννησο, γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Παρασκευή και Σάββατο, απόπλους στις 7 π.μ. από ΟΛΘ), τον Ιούνιο. Για τον Ιούλιο και Αύγουστο θα προστεθεί ένα ακόμη δρομολόγιο ώστε να γίνουν τέσσερα / εβδομάδα. Το 4ο δρομολόγιο θα γίνεται Τετάρτη, με ώρα αναχώρησης πάλι την 7η πρωϊνή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top