Θεσσαλονίκη: Στην ουρά για rapid test (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Στην ουρά για rapid test (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Δωρεάν rapid test σε όσους το επιθυμούν συνεχίζουν να πραγματοποιούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα οποία βρίσκονται από τις 10 το πρωί στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Πολλοί είναι οι πολίτες που από νωρίς το πρωί έσπευσαν ακόμη και με τα παιδιά τους, προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, περιμένοντας υπομονετικά την σειρά τους στην ουρά που έχει δημιουργηθεί και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Θυμίζουμε ότι από σήμερα το πρωί η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ανάμεσα στις 18 περιοχές που εντάχθηκαν στο «βαθύ κόκκινο» και τέθηκε σε ισχύ αυστηρό lockdown. Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς, επιβλήθηκαν λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασής της.

Σημειώνεται ότι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα οποία εγκαταστάθηκαν στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης χθες, Τετάρτη, θα διενεργούν rapid test έως αύριο, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 15.00 μετά το μεσημέρι.

Οι αλλαγές οι οποίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως την Τρίτη 16 Μαρτίου, αφορούν κυρίως στους κωδικούς των sms για τη μετακίνηση και τον τρόπο που θα εφαρμόζονται πλέον.

Πιο συγκεκριμένα, για ψώνια και τράπεζες οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο στην περιοχή τους ή σε απόσταση έως και 2 χιλιόμετρα. Επίσης, δεν θα μπορεί κάποιος να ενεργοποιήσει τον κωδικό 6 για άθληση ή για να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Η άθληση και η βόλτα του κατοικιδίου θα γίνεται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Επίσης, αλλαγή υπάρχει και στη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα ξεκινά από τις 7 για όλες τις περιοχές στο «βαθύ κόκκινο», με εξαίρεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη όπου τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00.

Σε όσες περιοχές εντάχθηκαν στο «βαθύ κόκκινο», αναστέλλεται επίσης η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες, με εξαίρεση τις ειδικές αγωγές. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο», το μάθημα στα λύκεια θα γίνεται με τηλεκπαίδευση, ενώ στις υπόλοιπες βαθμίδες θα διεξάγεται κανονικά στις σχολικές αίθουσες.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το GRTimes.gr, με την εφαρμογή των νέων μέτρων στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης από νωρίς το πρωί.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ