Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία για τη δολοφονία της Κάρολαϊν (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία για τη δολοφονία της Κάρολαϊν (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία της Κάρολαϊν από τον 32χρονο σύζυγο της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Νεότερη Ενημέρωση:

21.05: Πριν από λίγο οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι στην Καμάρα, ξεκίνησαν πορεία επί της οδού Εγνατίας με κατεύθυνση προς τα δυτικά.

“Για την Κάρολαϊν και την κάθε μία αγώνες γυναικών για την ελευθερία”, είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα της πορείας.

21.15: Η πορεία κατευθύνεται προς το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

21.20: Η πορεία ολοκληρώθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου.


“Η πατριαρχία είναι εξουσία και η εξουσία δολοφονεί”, τονίζουν στο κάλεσμα τους τα μέλη της συλλογικότητας για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί και αναρτήσει πανό στην πλατεία της Καμάρας, αφορμή τη δολοφονία και όσα έχουν γίνει γνωστά από χθες και έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

“Ομολόγησε λοιπόν χθες ο δολοφόνος του ειδεχθούς εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Έπειτα από μια ολόκληρη εκστρατεία ασύστολης προπαγάνδας των ΜΜΕ και διαφόρων πολιτικών προσώπων κατά των μεταναστών, περί ακραίας και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και εισαγόμενης εγκληματικότητας, αποδείχθηκε τελικά αυτό που πολλοί υποπτεύονταν από την αρχή, ο δολοφόνος ήταν ο σύζυγος της, υπεράνω πάσης υποψίας εύπορος και ευπαρουσίαστος Έλληνας πιλότος.

Μόλις λίγους μήνες μετά τη δημοσίευση δεκάδων δημόσιων καταγγελιών που αφορούν σε σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, ταυτόχρονα με άλλες που αφορούν εργασιακή κακομεταχείριση σε χώρους της τέχνης και του αθλητισμού, μόλις που πρόλαβε να «ξεχαστεί» η συγκάλυψη του σκανδάλου με τον παιδοβιαστή Λιγνάδη και τις αναφορές για εμπλοκή του σε κύκλωμα παιδικής πορνείας, μόλις λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του φόνου και της εγκατάλειψης της Δήμητρας, μία ακόμα πατριαρχική δολοφονία έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των δολοφονημένων”, επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους, ενώ σε άλλο σημείο γράφουν πως:

“Ξέρουμε καλά πως η πατριαρχία είναι μία ακόμα μορφή καταπίεσης, η οποία δεν είναι διαχωρισμένη από τις υπόλοιπες που δεχόμαστε αλλά απορρέει από την δομή του κυρίαρχου συστήματος. Ο αγώνας των γυναικών για την απελευθέρωσή τους από τα δεσμά της πατριαρχίας δεν μπορεί παρά να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα για το γκρέμισμα της κρατικής και καπιταλιστικής επιβολής”, επισημαίνουν.

Δείτε φωτογραφίες του GRTimes.gr:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ