Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Νέα συγκέντρωση υπέρ του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι σε εξέλιξη από τις 6 το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από οργανώσεις, αλληλέγγυους και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του καταδικασμένου για δολοφονίες της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, τα άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου ζητούν την ικανοποίηση των αιτημάτων του.

UPDATE 19:20: Συνεχίζεται η πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

UPDATE 18:40: Τα άτομα ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Θυμίζουμε, ότι ο ίδιος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση, ειδικά δε, μετά την απόφασή του να σταματήσει την αντιβίωση.

Θυμίζουμε ότι, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 6 Ιανουαρίου και την απεργία δίψας στις 22 Φεβρουαρίου, με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Έκτοτε η απόφασή του αυτή, έχει προκαλέσει πολιτική διαμάχη αλλά και διαρκείς διαδηλώσεις υπέρ του με κύριο σύνθημα «να μην επιτρέψουν νεκρό απεργό πείνας».

Θυμίζουμε ότι όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας παρουσίασε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Όπως τονίζεται, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ