Θεσσαλονίκη – TCB: Έκοψε την ετήσια βασιλόπιτά του έπειτα από τρία χρόνια (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη – TCB: Έκοψε την ετήσια βασιλόπιτά του έπειτα από τρία χρόνια  (ΦΩΤΟ)

Την ετήσια βασιλόπιτα έκοψε νωρίς το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του Thessaloniki Convention Bureau παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, μελών του TCB και εκπροσώπων του τουρισμού. Ο πρόεδρος του TCB  Γιάννης Ασλάνης αναφέρθηκε στις δράσεις του TCB για το 2023.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

«Αυτή η βασιλόπιτα που κόβουμε είναι μετά από τρία χρόνια, από το 2020 είχαμε να κόψουμε» δήλωσε πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau (TCB) Γιάννης Ασλάνης, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό wine bar της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ασλάνης καλωσόρισε τα νέα μέλη στο TCB, 23 στο σύνολο, από όλους τους κλάδους του επιχειρείν και κατ’ επέκταση και του τουρισμού και αναφέρθηκε εν συντομία στις δράσεις για την τρέχουσα χρονιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2023 ξεκίνησε δυναμικά, όπου το TCB συμμετείχε σε ένα Β2Β στη Δρέσδη της Γερμανίας, ενώ το πρώτο εξάμηνο παρουσιάζει μια δυναμική με δυο συνολικά δράσεις.

Πρόκειται για το TCB crossroads, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου, και «σκοπός είναι  να εξελίξουμε τα μέλη μας, να γίνουν πιο εξειδικευμένοι στην προσέλκυση περισσότερων τουριστών στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε ο κ. Ασλάνης υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη δράση είχε πραγματοποιηθεί και πέρυσι.

Η δεύτερη δράση του TCB που θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki. Στόχος της Β2Β διοργάνωσης CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki είναι η δυναμική παρουσίαση και προώθηση του προορισμού και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, προσφέροντας μία από τις σημαντικότερες ευκαιρίες συνάντησης και networking ανάμεσα σε επαγγελματίες της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας και εκπροσώπους κορυφαίων διεθνών εταιρειών του τουρισμού (Travel Agents, Tour Operators, Meeting Planners, Associations).

Στο CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki συμμετέχουν διεθνείς hosted buyers, οι οποίοι και θα δώσουν το ‘παρών’ στη Θεσσαλονίκη 2-4 Απριλίου 2023.

Το «Greek Meetings Alliance»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του TCB αναφέρθηκε και στη συνεργασία μεταξύ του TCB με το Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO & DES και το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (Τhis is Athens-CVB) δημιουργώντας το «Greek Meetings Alliance» (GMA).

«Σκοπός είναι να συνεργαστούμε και να προωθήσουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό για την προσέλκυση του εκθεσιακού, επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού» επισήμανε ο κ. Ασλάνης.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμπραξη GMA πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 με τους τρεις φορείς του συνεδριακού τουρισμού να υπογράφουν μνημόνιο για τη  μεταξύ τους συνεργασία.

Ένα τυχερό φλουρί και 21 δώρα

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας όπου τυχερός αναδείχθηκε ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος όπου και κέρδισε ένα εκλεκτό απόσταγμα, το οποίο παράγεται στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής. Επιπρόσθετα, στα πιτάκια υπήρχαν 21 επιπλέον δώρα, χορηγία των μελών του TCB.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση το ‘παρών’ έδωσαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη, η αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΟΤΘ Βούλα Πατουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΚΜ Αλέξανδρος Θάνος, ο πρόεδρος της ΠΟΞ και της ΕΞΧ Γρηγόρης Τάσιος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης και ο γενικός διευθυντής Αλέξανδρος Τσαξιρλής, ξενοδόχοι, μέλη του TCB, διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων, τουριστικοί πράκτορες κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top