Θεσσαλονίκη: Τιμήθηκε η μνήμη των «57» από συγγενείς και φίλους έξω από τον ΟΣΕ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Τιμήθηκε η μνήμη των «57» από συγγενείς και φίλους έξω από τον ΟΣΕ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συγγενείς και φίλοι των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (28/2) στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Οι συγκεντρωμένοι απέτισαν φόρο τιμής έξω από τον ΟΣΕ στους 57 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, με τη συμπλήρωση ενός έτους από εκείνη την ημέρα.

Αναμμένα κεριά και σιωπή μόλις το ρολόι έδειξε 23:20 μ.μ., δηλαδή, την ώρα που τα δυο τρένα συγκρούστηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στην κοιλάδα των Τεμπών. Στις 23.20 τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των οποίων το νήμα της ζωής κόπηκε πριν από ένα χρόνο στο πλέον πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στη χώρα.

Στη συνέχεια, αναγνώστηκαν τα ονόματα όλων των θυμάτων με τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν «αθάνατος/αθάνατη», ενώ παράλληλα φίλοι και συγγενείς τόνισαν ότι «ήταν έγκλημα αυτό που έγινε στα Τέμπη και ζήτησαν την τιμωρία όλων των ενόχων».


Επιπλέον, ζητήθηκε η άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.


«Δεν λέει να κλείσει η πληγή. Χάσαμε φίλες μας. Έχουμε χάσει τη ζωή μας. Έγκλημα. Και συνεχίζει να είναι ένα έγκλημα», ανέφεραν φίλοι των θυμάτων που βρέθηκαν στο σημείο, ενώ στο τέλος όλοι έψαλαν με μια φωνή το «Χριστός Ανέστη».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΘ: Συγκλονίζει το εικαστικό δρώμενο φοιτητών για την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top