Θεσσαλονίκη: Με χριστουγεννιάτικο φωτισμό η Τσιμισκή (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Με χριστουγεννιάτικο φωτισμό η Τσιμισκή (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Στα χριστουγεννιάτικα ντύνεται η Θεσσαλονίκη εν μέσω πανδημίας, με τα συνεργία του δήμου να έχουν ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες τις εργασίες στολισμού, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στις γειτονιές.

Σήμερα το απόγευμα, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, άναψαν τα εορταστικά διακοσμητικά λαμπιόνια και ο διάκοσμος που έχουν τοποθετηθεί επί της οδού Τσιμισκή, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η φωταγώγηση των δύο δέντρων από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, που έχουν στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της τεράστιας πρόκλησης για κάθε κοινωνία, έχει αξία να καταφέρουμε να διατηρήσουμε όψεις και στοιχεία της κανονικής ζωής. Έχει αξία να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας. Δε πρέπει να υποκύψουμε στον φόβο, να μην μας παραλύσει η αγωνία. Για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουμε στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, με σύνεση και λογική, αλλά ταυτόχρονα με ισχυρή βούληση να στηρίξουμε την πόλη, να στηρίξουμε τους ανθρώπους της, να δώσουμε χαρούμενες, λαμπερές εικόνες από την πόλης μας», είχε τονίσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας για τις προετοιμασίες των φετινών εορτών.

Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα αξιοποιηθεί όλος ο διάκοσμος που βρίσκεται στις αποθήκες, στολίζοντας την πόλη σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία, και θα τοποθετηθούν δέντρα και φάτνες σε κάθε κοινότητα. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Ζέρβας, σε κάθε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθεί ένα στολισμένο δέντρο «εκεί που άνθρωποι δίνουν τον αγώνα της ζωής, εκεί που γιατροί και νοσηλευτές δίνουν την καθημερινή τους προσπάθεια», επισήμανε.

Ήδη, όπως μετέδωσε το πρωί το GRTimes.gr, έχει τοποθετηθεί ένα έλατο ύψους 10 μέτρων στον προαύλιο χώρο του “ΑΧΕΠΑ”, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει σύντομα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top