Θεσσαλονίκη: Ξεστολίζεται η πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Ξεστολίζεται η πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ)

Η διαδικασία του “ξεστολισμού” ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη καθώς οι γιορτές πέρασαν και η πόλη ξεκίνησε να βγάζει τα γιορτινά της.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως μπορείτε να δείτε και στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του GRTimes.gr, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης αυτήν την ώρα αφαιρούν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια από τα δύο δέντρα τα οποία φωταγωγήθηκαν επίσημα – χωρίς να γίνει κάποια εκδήλωση λόγω της πανδημίας – στις 15 Δεκεμβρίου. Θυμίζουμε, ότι στην πλατεία έχουν τοποθετηθεί δύο φυσικά έλατα με το κεντρικό, ύψους 13 μέτρων να είναι “φορτωμένο” με 9.000 λαμπιόνια και πλαισιωμένο από 1.500 λάμπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως και το τέλος της εβδομάδας θα έχουν μαζευτεί όλα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που έχουν τοποθετηθεί στις δημοτικές κοινότητες και τα δημόσια νοσοκομεία για την περίοδο των εορτών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι όπως είχε γράψει χθες το GRTimes.gr, απόφαση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, είναι, όπως αναφέρει πηγή του δήμου Θεσσαλονίκης, να αφαιρεθεί τελευταίος ο εναέριος στολισμός και ο φωτισμός, έτσι ώστε να συνεχίσει να φωτίζεται η πόλη. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι εργασίες απομάκρυνσης ενώ η φιλοσοφία, όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή, είναι ότι: «Επενδύουμε έτσι ώστε η πόλη να έχει τον δικό της στολισμό».

Θυμίζουμε ότι φέτος, η πανδημία του κορωνοιού, ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων που καταγράφονταν καθημερινά και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του ιού, δεν επέτρεπαν σε καμία περίπτωση να πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις αφού εγκυμονούσε ο κίνδυνος να υπάρξουν εικόνες συνωστισμού. Έτσι, η διοίκηση του δήμου έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο να στολιστούν και να φωτιστούν τα δημοτικά διαμερίσματα, σε μια προσπάθεια να αλλάξει την ψυχολογία των πολιτών. Ακόμα, τοποθετήθηκαν χριστουγεννιάτικα δένδρα σε τέσσερα νοσοκομεία της πόλης ως μήνυμα στήριξης κι ελπίδας τόσο στους υγειονομικούς όσο και στους ασθενείς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top