Θεσσαλονίκη: Υπό εξαφάνιση οι διαγραμμίσεις (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Υπό εξαφάνιση οι διαγραμμίσεις (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Αόρατες… δια γυμνού οφθαλμού έχουν γίνει οι διαγραμμίσεις στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ακόμα και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, δεν είναι ευδιάκριτες οι λωρίδες κυκλοφορίας. Στην ίδια κακή κατάσταση είναι και οι διαβάσεις στις διασταυρώσεις των δρόμων, γεγονός που σε σημεία όπου δεν υπάρχει φωτεινός σηματοδότης εγκυμονεί κινδύνους για παράσυρση πεζών.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του δήμου, το γεγονός οφείλεται στο ότι χρησιμοποιούνται υλικά, τα οποία είναι μεν οικολογικά, αλλά δεν έχουν μεγάλη αντοχή. Στο φαινόμενο, όμως, συντελεί και η ποιότητα του οδοστρώματος, που στην πλειονότητα των δρόμων της πόλης είναι παλιό. Όπως εξηγούν, εάν το οδόστρωμα έχει πόρους, δεν κρατάει το χρώμα, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται πιο γρήγορα η διαγράμμιση.

Νέο πρόγραμμα με νέα υλικά

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξεκινά άμεσα εκτεταμένο πρόγραμμα διαγραμμίσεων, κυρίως σε διαβάσεις, με νέο υλικό, το λεγόμενο ψυχροπλαστικό χρώμα δύο συστατικών που έχει μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια.

“Ήδη ξεκινήσαμε τη Μεγάλη Τετάρτη στην Αριστοτέλους με Τσιμισκή και θα προχωρήσουμε σε άλλες διαβάσεις και του κέντρου και των διαμερισμάτων. Αυτές τις μέρες κάναμε κάποιες δοκιμές για τη χρήση του υλικού σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες του προμηθευτή και, αν βοηθήσει λίγο ο καιρός, θα προχωρήσουμε άμεσα με συνεργείο στη διαγράμμιση των διαβάσεων”, είπε στο GRTimes.gr ο τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου, Δημήτρης Μήτρου.

Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις

Εξαιτίας των προβλημάτων στο οδόστρωμα, οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από σημεία που βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

“Ταυτόχρονα υπάρχει σε εξέλιξη πρόγραμμα και με αυτεπιστασία και μέσω εργολαβίας για ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους. Μέσα στον Μάιο, εξάλλου, θα γίνει εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων στις γειτονιές που περιλαμβάνει και ασφαλτοστρώσεις δρόμων”, ανέφερε ο κ. Μήτρου, επισημαίνοντας ότι το διάστημα αυτό έχουν γίνει παρεμβάσεις με ψυχρή άσφαλτο σε εκατοντάδες σημεία, ώστε να αποκατασταθούν λακκούβες και ρηγματώσεις.

Για το επόμενο διάστημα, εξάλλου, προγραμματίζονται παρεμβάσεις στην αερογέφυρα στην Κηφισιά, όπου υπάρχουν προβλήματα στο οδόστρωμα και στη συνέχεια τα συνεργεία του δήμου θα εστιάσουν σε μεγάλους δρόμους, όπως η 25ης Μαρτίου, η Λεωφόρο Νίκης, η Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Λεωφόρος Στρατού όταν τελειώσουν τα έργα της ΕΥΑΘ, αλλά και σε διασταυρώσεις κεντρικών δρόμων.

Οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται εν αναμονή της βελτίωσης του καιρού, καθώς η βροχή είναι απαγορευτική για τέτοιου είδους παρεμβάσεις, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν το διάστημα κατά το οποίο οι κυκλοφορία είναι περιορισμένη λόγω των απαγορεύσεων του κορωνοϊού.

“Οι απαγορεύσεις, πέρα από το αρνητικό έχουν κι ένα θετικό, ότι μας διευκολύνουν να κάνουμε παρεμβάσεις σε σημεία στα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα είχαμε κυκλοφοριακά θέματα”, τόνισε ο κ. Μήτρου.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ