Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του ΑΠΘ

Σε αποκλεισμό του κτιρίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα φοιτητές αντιδρώντας, μεταξύ άλλων, στην ίδρυση της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου 100 άτομα έχουν αποκλείσει από νωρίς το πρωί την είσοδο της Πρυτανείας και δεν επιτρέπουν σε κανέναν από τους εργαζόμενους να μπει μέσα στο κτίριο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού και του ΣΟΦΕΘ προχωρούμε σήμερα, στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας εργαζομένων στα πανεπιστήμια σε αποκλεισμό της Πρυτανείας.

Συνεχίζουμε δυναμικά με πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ.

Προχωρούμε σήμερα σε εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων από κοινού με τους εργαζόμενους του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΔΙΠΑΕ για τις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση στις 12.00 μπροστά από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Στις 14-15/4 οι φοιτητικοί σύλλογοι κλιμακώνουμε την δράση μας με διήμερο αποκλεισμό του ΑΠΘ. Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντας το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Το μήνυμα που στέλνεται είναι ηχηρό: η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράει η βία και η καταστολή.

Ο αγώνας για ανοιχτές σχολές και μη εφαρμογή του νόμου έως την τελική του ανατροπή συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Ο αγώνας των φοιτητών είναι δίκαιος και θα νικήσει».

Υπενθυμίζεται πως οι φοιτητές είχαν προχωρήσει σε πολυήμερη κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ στις 22 Φεβρουαρίου, με την ένταση να χτυπά «κόκκινο» για περισσότερες από τρεις εβδομάδες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ