Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη τρία σχολεία – Σε Τούμπα και Ωραιόκαστρο (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη τρία σχολεία – Σε Τούμπα και Ωραιόκαστρο (ΦΩΤΟ)

Την είσοδο μπροστά από το σχολείο τους απέκλεισαν πριν το χτύπημα του κουδουνιού, μαθητές του 18ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, προχωρώντας  σε κατάληψη.

Όπως ανέφεραν μαθητές στο GRTimes, από χθες υπήρχαν συζητήσεις για κατάληψη με σειρά αιτημάτων όπως, κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η μη λειτουργία ανεμιστήρων σε σχολικές αίθουσες, και η κακή κατάσταση κάποιων από αυτούς, αλλά και η απαγόρευση από το σχολείο ενός άτυπου καπνιστηρίου σε ένα μικρό κομμάτι της αυλής, καθώς και η τράπεζα θεμάτων.

Επίσης, ακόμα ένα αίτημα αφορά στην αναπλήρωση κάποιων διδακτικών ωρών που έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης κατά την περσινή χρονιά που οι μαθητές ζητούν να αναπληρωθούν γιατί όπως λένε δεν διδάχτηκαν σωστά μία σειρά σημαντικών μαθημάτων.

Νωρίτερα, οι μαθητές πραγματοποίησαν συνέλευση προκειμένου να ψηφίσουν για το αν θα πραγματοποιήσουν την κατάληψη και η ψηφοφορία ήταν υπέρ.

Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη και κάθε μέρα θα πραγματοποιείται ψηφοφορία για το αν θα συνεχιστεί ή όχι.

Εξάλλου, υπό κατάληψη τελούν από το πρωί της Τρίτης (21/9) δύο σχολεία στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για τα 1ο και 2ο Λύκεια Ωραιοκάστρου, όπου οι μαθητές εκδήλωσαν τις προθέσεις τους από χθες Δευτέρα (20/9), όπως έγραψε το GR TIMES. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ