Θεσσαλονίκη: Ζητούν να ανοίξει τώρα το «Λοιμωδών» – «Χρειάζεται πολιτική απόφαση» (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ζητούν να ανοίξει τώρα το «Λοιμωδών» – «Χρειάζεται πολιτική απόφαση» (VIDEO)

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά στο πρώην νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων “Λοιμωδών” στη Θεσσαλονίκη ζητώντας να ανοίξει, να στελεχωθεί και να λειτουργήσει προκειμένου να συνεισφέρει στη “μάχη” που δίνεται νυχθημερόν στα νοσοκομεία της πόλης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Με τη συνοδεία κρουστών οργάνων υπό τους ήχους της μπάντας “Κρούστοφονο”, τόνισαν ότι η ανάγκη για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε.

“Σήμερα δεν υπάρχουν κρεβάτια για τις εφημερίες και κάθε νοσοκομείο που εφημερεύει, ψάχνει στα διπλανά νοσοκομεία να βρει κρεβάτια. Έχουν ξεχειλίσει οι διάδρομοι, δεν αρκούν οι εντατικές, έχουν μπει και στα χειρουργεία”, είπε περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί ο γιατρός και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Ευθυμιάδης.

“Ξεκινήσαμε μια καμπάνια να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία, να ανοίξει το Λοιμωδών. Το Λοιμωδών μπορεί να ανοίξει και να φιλοξενήσει δομές υγείας και κλινικές που θα μπορούν να δώσουν μια ανακούφιση στην πόλη, όχι λύση στο πρόβλημα. Είναι ένα πράγμα που δε θα το σταματήσουμε”, επισήμανε, καλώντας τους ανθρώπους της πόλης να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα για τη λειτουργία του Λοιμωδών, ανέφερε ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης. “Όπως το κλείσανε έτσι μπορούν να το ανοίξουνε. Το Λοιμωδών έχει μια δέσμευση απέναντι στο Ιταλικό κράτος που μας το παραχώρησε. Η δέσμευση είναι ότι θα παραμείνει δομή υγείας. Στην άκρη του είναι ένα λειτουργικό κομμάτι που είναι αποθήκη των ΥΠΕ, με δύο ασθενοφόρα που παίρνουν πράγματα και τα μοιράζουν στα νοσοκομεία”, είπε, προσθέτοντας ότι “μπορεί να ανοίξει, αυτό που χρειάζεται είναι οι προσλήψεις και το προσωπικό”.

Ο ίδιος μιλώντας για την άμεση ενίσχυση που χρειάζεται το ΕΣΥ, επισήμανε ότι “υπάρχει εξώδικο από τους γιατρούς – χειρουργούς του Παπανικολάου, που τους υποχρεώνουν οι κλινικές τους να γίνουν κλινικές Covid και να κάνουν την παρακολούθηση οι ίδιοι, ένα πράγμα επικίνδυνο για τους ανθρώπους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του “Λοιμωδών” (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Φύτρας

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής αντίστασης ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό

Τζανάκης: 25.000 νεκροί στην Ελλάδα μέχρι την Πρωτοχρονιά (VIDEO)

«Ρινόκερος»: Αυτός είναι ο ηθοποιός που θα αντικαταστήσει τον Άρη Σερβετάλη (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top