Τιμή σε Ομότιμους Καθηγητές του απένειμε το ΑΠΘ

Τιμή σε Ομότιμους Καθηγητές του απένειμε το ΑΠΘ

Τους Καθηγητές και τις Καθηγήτριές του που έλαβαν τον τίτλο του Ομοτίμου και της Ομότιμης κατά το έτος 2020 τίμησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η διαδικτυακή εκδήλωση απονομής τιμής στους Ομότιμους Καθηγητές και τις Ομότιμες Καθηγήτριες του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021.

Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, στην προσφώνησή του, επισήμανε ότι με την εκδήλωση αυτή «σας ανταποδίδουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής για όλα τα χρόνια που αφιερώσατε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Στο διάβα της πορείας σας επιτελέσατε ένα λειτούργημα, αυτό του πανεπιστημιακού δασκάλου».

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε, ακόμη, ότι πρόκειται για «την πιο »επετειακή», θα λέγαμε, φουρνιά Ομοτίμων, καθώς σας αποχαιρετούμε εν έτει 2021, διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση. Πέρυσι στην αντίστοιχη εκδήλωση είχα πει ότι “οφείλουμε να επανακαθορίσουμε τον αξιακό μας κώδικα, αυτόν που μας ορίζει ως έθνος και ως Έλληνες πολίτες”. Με έναν τρόπο η ίδια η ζωή και οι ανατροπές που έχουμε ζήσει τους τελευταίους μήνες μάς ωθούν προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που μας έλαχαν. Σε αυτή την προσπάθεια όχι απλώς σας θέλουμε δίπλα μας, αλλά σας έχουμε ανάγκη. Με την εμπειρία σας να παραμείνετε ενεργοί ακαδημαϊκοί πολίτες και να στηρίζετε τις προσπάθειες τις δικές μας και όσων φοιτητών/φοιτητριών δεν είχαν την τύχη και την τιμή να χαρούν τη διδασκαλία σας. Όπως πριν, έτσι και τώρα ξέρουμε ότι θα συνεχίσετε να βρίσκεστε σε κάθε γωνιά της Πανεπιστημιούπολής μας και αυτό αποτελεί για εμάς ύψιστη τιμή».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης.

Ακολούθησε η ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, ΚωνσταντίνουΒασιλείου Κατσάμπαλου, με θέμα «40 χρόνια ακαδημαϊκής πορείας». Ο κ. Κατσάμπαλος μίλησε για την πορεία και τις ακαδημαϊκές του εμπειρίες, αναφερόμενος στις ευχές και τις συμβουλές που έδινε στις φοιτήτριες και τους φοιτητές: «Έλεγα στα αμφιθέατρα και τις φοιτήτριες και τους φοιτητές: Σας εύχομαι η επαγγελματική πορεία και τα χόμπι να πηγαίνουν επιτυχώς παράλληλα. Ζήστε κάθε στιγμή της ζωής σας δυνατά και με ευτυχία. Η μόνη από τις διαστάσεις που δεν γυρίζει πίσω είναι ο χρόνος! Εξασφαλίστε την κοινωνική και επαγγελματική ηθική σε όλες σας τις ενέργειες. Αυτές οι νουθεσίες ήταν οι κατευθυντήριες αρχές πάνω στις οποίες στηρίχτηκα για να υποστηρίξω (και οικονομικά) τα φωτισμένα μυαλά των φοιτητριών και των φοιτητών των Τμημάτων μας, όλων των Σχολών, που ήθελαν να δημιουργήσουν και πρωτότυπα έργα, πέρα από τις κλασικές τους σπουδές».

Ο κ. Κατσάμπαλος υπογράμμισε, επίσης, ότι «πάντα πίστευα στη διεπιστημονικότητα της αντιμετώπισης των μεγάλων έργων αλλά και του σχεδιασμού των προγραμμάτων σπουδών, ιδιαίτερα των μεταπτυχιακών. Τίποτα σημαντικό δεν ολοκληρώνεται χωρίς συνεργασία και διεπιστημονικότητα».

Οι Καθηγήτριες και οι Καθηγητές του ΑΠΘ που έλαβαν τον τίτλο του Ομοτίμου και της Ομότιμης κατά το έτος 2020 είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής:

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ