Τιτόπουλος: Στη Θεσσαλονίκη το 1ο ιατρικό συνέδριο με φυσική παρουσία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τιτόπουλος: Στη Θεσσαλονίκη το 1ο ιατρικό συνέδριο με φυσική παρουσία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Το πρώτο -μετά την καραντίνα που επέβαλε η πανδημία- ιατρικό συνέδριο με φυσική παρουσία των επιστημόνων θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εταιρίας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ), Ειδικός Επεμβατικός Πνευμονολόγος και Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Ιατρικού Διαβαλκανικού Ηρακλής Τιτόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Πρόκειται για το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος που οργανώνεται -με πιστή τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού- από την ΕΝΘΕ και μάλιστα με τη συμμετοχή πνευμονολόγων, οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον SARS-COV-2 μαζί με άλλες ειδικότητες υγειονομικών. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 30 Μαΐου, στο ξενοδοχείο The ΜΕΤ

Όπως εξήγησε ο κ. Τιτόπουλος, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν θέματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και κυρίως με την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπλοκών του στους πνεύμονες. Επίσης, θα υπάρξουν παρουσιάσεις για την πνευμονική εμβολή και την πνευμονική υπέρταση, την επεμβατική πνευμονολογία και την αντιμετώπιση κακοήθων όγκων του πνεύμονα, τις αποφρακτικές και τις διάμεσες πνευμονοπάθειες, την αναπνευστική φυσιολογία, την αναπνοή στον ύπνο και την διακοπή του καπνίσματος, την φυματίωση, την κυστική ίνωση, τις αναπνευστικές λοιμώξεις και πλήθος άλλων συναφών θεμάτων, που θα αναπτυχθούν από εξειδικευμένους Έλληνες και διεθνείς συναδέλφους, που έχουν ασχοληθεί με τα αντίστοιχα αντικείμενα.

Το συνέδριο θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικά σεμινάρια (Hands on seminars), στρογγυλές και δορυφορικές τράπεζες, διαλέξεις και από παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων υπό τη μορφή ανακοινώσεων.

Επίσης, ο κ. Τιτόπουλος αναφέρθηκε στην εξέλιξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού και στους εμβολιασμούς, καθώς και στη φυματίωση και τον καρκίνο των πνευμόνων.

Τέλος, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας, καθώς και για τις παρενέργειες των εμβολίων.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Ηρακλής Τιτόπουλος στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top