Το πρώην Tourist Hotel στα χέρια Θεσσαλονικιού επιχειρηματία

Το πρώην Tourist Hotel στα χέρια Θεσσαλονικιού επιχειρηματία

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Στην ιδιοκτησία γνωστού Θεσσαλονικιού επιχειρηματία πέρασε από εχθές το κτίριο του πρώην Tourist Hotel, το πολύ όμορφο διατηρητέο που βρίσκεται στη γωνία των οδών Μητροπόλεως 21 και Κομνηνών.

Το ακίνητο, που μέχρι εχθές ανήκε στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και την οικογένεια Παπαϊωάννου, για δεκαετίες λειτούργησε ως ξενοδοχείο από την οικογένεια Μπουτσιούκη, μέχρι που οι τίτλοι τέλους έπεσαν πριν ενάμισι χρόνο, το Μάρτιο του 2020.

Το πολύ ευχάριστο είναι, ότι ο νέος ιδιοκτήτης έχει αποφασίσει να επενδύσει στην  ανάδειξη του διατηρητέου κτιρίου, που είχε κατασκευαστεί μεταξύ των ετών 1921-1922 και το οποίο έχει διατηρηθεί σε καλή κατάσταση επειδή ήταν σε χρήση και συντηρείτο.

Σημειώνεται ότι την τελευταία τριετία είχε μαθευτεί η υπογραφή προσυμφώνου με Βούλγαρο επενδυτή, ο οποίος ενδιαφερόταν να αποκτήσει το Tourist, συμφωνία που όμως δεν ολοκληρώθηκε.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε το πως σκοπεύει να αξιοποιήσει ο νέος ιδιοκτήτης το ακίνητο, ποια χρήση θα επιλέξει να του δώσει, αλλά το βέβαιο είναι, ότι απέκτησε ένα διαμαντάκι σε εξαιρετικό σημείο του κέντρου της Θεσσαλονίκης και μάλιστα σε γειτονιά με ουκ ολίγα ξενοδοχεία ανωτέρων κατηγοριών, επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας και ….δύο βήματα από την Πλατεία Αριστοτέλους, τη Λεωφόρο Νίκης και την Παλιά Παραλία.

Σημειώνεται ότι το κτίριο αποτελείται από ισόγειο με δύο καταστήματα και είσοδο ξενοδοχείου, τρεις ορόφους και όροφο σε εσοχή όπως και υπόγειο με βοηθητικούς χώρους.

Το εμβαδόν των κύριων χώρων του κτιρίου είναι  2.016,64 τ.μ. και του υπογείου 409,44 τ.μ.

Τέλος εποχής για το ιστορικό Tourist Hotel

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ