Το ΥΜΑΘ στηρίζει τον 1ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας νέων

Το ΥΜΑΘ στηρίζει τον 1ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας νέων

Τον 1ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας νέων με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη, ο οποίος διοργανώνεται από τον παγκόσμιο οργανισμό υποστήριξης επιχειρηματικότητας «Envolve Entrepreneurship» και αφορά μαθητές γυμνασίων και γενικών λυκείων από όλη τη χώρα, θέτει υπό την αιγίδα του, το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

Στόχος του διαγωνισμού, που είναι εγκεκριμένος από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι η ενεργοποίηση μαθητών και μαθητριών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους.

Οι ομάδες των μαθητών-μαθητριών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλουν σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, καταθέτοντας το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων) έως την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 στην ιστοσελίδα:  https://envolveglobal.org/el/education/school_contest/.

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θόδωρος Καράογλου, ανέφερε τα εξής:

«Θέτουμε υπό την αιγίδα μας τον 1ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας νέων με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη, διότι δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την έννοια της επιχειρηματικότητας. Τους βάζει σε μια παραγωγική διαδικασία σκέψης μέσω της οποίας ανακαλύπτουν και αντιλαμβάνονται πως η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα προσφέρει δυνατότητες δημιουργίας, εξέλιξης και προόδου. Όταν, μάλιστα, συνδυάζεται με την καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη, αποκτά πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, διευρύνοντας τους ορίζοντες των συμμετεχόντων».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ