Τον στόλο του Δ. Θεσσαλονίκης για τα χιόνια επιθεώρησε ο Ζέρβας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τον στόλο του Δ. Θεσσαλονίκης για τα χιόνια επιθεώρησε ο Ζέρβας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τον στόλο των οχημάτων, του εξοπλισμού και του δυναμικού που σε περίπτωση χιονόπτωσης ή παγετού θα επέμβουν ώστε η πόλη να μείνει ανοιχτεί, επιθεώρησε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας που βρέθηκε στο αμαξοστάσιο του δήμου.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

“Χαίρομαι που εξοπλισμός φέτος είναι ακόμα περισσότερος. Το προσωπικό είναι στη θέση τους παρόλο τις δυσκολίες που υπάρχουν και οι Θεσσαλονικείς πρέπει να είναι ήσυχοι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αν μας τύχει και αυτό το κακό, που μακάρι να μη τύχει, θα είμαστε εδώ πέρα και θα το αντιμετωπίσουμε”, τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Μωυσίδης: “Οι αλατιέρες δεν θα παγώσουν φέτος”.

“Έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό και μια προετοιμασία και φέτος. Έχουμε προετοιμάσει περισσότερα από 4.500 σακουλάκια με αλάτι, ούτως ώστε όταν χρειαστεί, σε περίπτωση χιονιά, να εφοδιάσουμε την πόλη με σακούλες άλατος πρώτα τα νοσοκομεία μας που θα έχουμε σε προτεραιότητα και λόγω της πανδημίας, τα ΚΑΠΗ, τις εκκλησίες και τα σχολεία. Επίσης, θα εφοδιάσουμε με αλάτι, εφόσον χρειαστεί, περιοχές όπως η Άνω Πόλη και η Τούμπα. Τα μηχανήματά μας είναι έτοιμα. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αλατιέρες δεν θα παγώσουν φέτος”, τόνισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Μωυσίδης.

Όσον αφορά τον στόλο υπάρχουν μεταξύ άλλων στη διάθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης 16 αλατιέρες αλλά και τα υδροφόρα οχήματα της Καθαριότητα όπου αν χρειαστεί θα επιστρατευτούν έτσι ώστε να ρίξουν θαλασσινό νερό στους δρόμους.

“Για ακόμη μια χρονιά όπως και πέρυσι, είναι υποχρέωση του δήμου προς την πόλη και τους δημότες να είναι έτοιμοι σε περίπτωση χιονιά και παγετού”, τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, προσθέτοντας ότι εδώ και δέκα ημέρες έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ