Τόσκας: Στόχος το ενιαίο κόμιστρο στις συγκοινωνίες (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τόσκας: Στόχος το ενιαίο κόμιστρο στις συγκοινωνίες (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στο έργο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τηλεματικής και Ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), Γιάννης Τόσκας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τόσκας στο ενιαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο και στις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες για εφαρμογή του ακόμη και στα κινητά. Και περιέγραψε τον στόχο για «αδιάλειπτες και οικονομικές συγκοινωνίες» για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς οι οποίοι, για παράδειγμα θέλουν να μετακινηθούν από ένα χωριό της Μακεδονίας μέχρι τη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας ταξί, ΚΤΕΛ και αργότερα το μετρό.

Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ έκανε λόγο για βελτίωση της κατάστασης στον στόλο των λεωφορείων που διαχειρίζεται ο ΟΑΣΘ, αλλά και στις πολύ καλές επιδόσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων για τις γραμμές έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Τέλος, ο κ. Τόσκας ρωτήθηκε για την προώθηση από τον ΟΣΕΘ της χρήσης του ποδηλάτου, ως μέσο ήπιας μετακίνησης, ενώ αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι προσωρινοί ποδηλατόδρομοι στη Θεσσαλονίκη (όπως στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή), αλλά και στο πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γιάννης Τόσκας στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ