Τουριστικοί οδηγοί της Θεσσαλονίκης «γραμμένοι» σε κώδικα Braille

Τουριστικοί οδηγοί της Θεσσαλονίκης «γραμμένοι» σε κώδικα Braille

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Και οι τυφλοί επισκέπτες  και τουρίστες της Θεσσαλονίκης από εδώ και στο έξης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να «δουν» με την καρδιά, τα «μάτια της ψυχής τους» και την αφή τους τα μνημεία και τους τουριστικούς προορισμούς της πόλης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΜΚΟ «ΣΥΖΩΗ»-  Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες.

Οι νέοι οδηγοί της Θεσσαλονίκης που είναι γραμμένοι σε κώδικα Braille θα δίνουν τη δυνατότητα σε εκείνους με προβλήματα όρασης να… ξεναγηθούν στην πλούσια ιστορία της πόλης. Τους οδηγούς, όπως αναφέρει η πρόεδρος του Οργανισμού και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου τύπωσε η «ΣΥΖΩΗ» στους εκτυπωτές της.

Μέχρι στιγμής στα γραφεία του Οργανισμού υπάρχουν σαράντα οκτασέλιδοι οδηγοί (20 στα ελληνικά και 20 στα αγγλικά), ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τους προμηθευτούν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τα στελέχη του Οργανισμού.

«Υπάρχουν συμπολίτες μας που είναι αποκλεισμένοι και προσπαθούμε να τους βάλουμε στο κέντρο της ζωής μας. Ο οδηγός της Τουριστικής Προβολής της Θεσσαλονίκης έχει εκδοθεί σε έξι γλώσσες. Πρόσφατα εκδόθηκε και σε μια ακόμα. Στη γλώσσα των ανθρώπων που δεν έχουν όραση. Με τη βοήθεια της ΣΥΖΩΗΣ ο οδηγός τυπώθηκε σε κώδικα Braille» αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Βούλα Πατουλίδου πρόκειται για μια καινοτομία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, καθώς κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει σε καμία άλλη πόλη της χώρας.

Σημειώνεται πως, όπως δήλωσε η ίδια η κ. Πατουλίδου  και το site του Οργανισμού  σύντομα αναμένεται να «μεταφραστεί» στη γλώσσα των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ