Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στο Δήμο Νεάπολης Συκεών – Τα στοιχεία των δήμων της Θεσ/νίκης

Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στο Δήμο Νεάπολης Συκεών – Τα στοιχεία των δήμων της Θεσ/νίκης

Ανησυχητική είναι η πορεία της πανδημίας και στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση την τελευταία εβδομάδα. Μάλιστα, στο Δήμο Νεάπολης Συκεών, σύμφωνα με τα όσα λέει στο GRTimes ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, τα κρούσματα μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες τριπλασιάστηκαν, ενώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης σημειώνεται άνοδος της τάξεως του 15-20%. Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα των δήμων.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Ανοδική πορεία έχει πάρει ο αριθμός των κρουσμάτων και στη Θεσσαλονίκη, πράγμα το οποίο διαμήνυσε μέσω του GRTimes και ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Παπανικολάου”, Νίκος Καπραβέλος, καθώς παρατήρησε αύξηση της προσέλευσης και των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα ο καθηγητής Παθολογίας -Υπέρτασης, Διευθυντής Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής ΑΠΘ στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου», Βασίλης Κώτσης έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα κρίσιμη εβδομάδα που θα «δείξει» την πορεία της πανδημίας  στη Θεσσαλονίκη.

Τα κρούσματα στο Δήμο Νεάπολης Συκεών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης στο GRTimes, μέσα σε δύο εβδομάδες τριπλασιάστηκαν.

“Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν στα 55, εκ των οποίων τα 10 νοσηλεύονται. Μέσα σε δύο εβδομάδες τριπλασιάστηκαν. Οφείλω να τονίσω ότι δεν υπάρχει επιτήρηση των μέτρων στο δήμο μας. Δεν υπάρχει αστυνόμευση και δεν γίνονται έλεγχοι”, περιγράφει ο κ. Δανιηλίδης.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 15-20%, ενώ αυξητική είναι η τάση και στους υπόλοιπους δήμους της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Διπλάσια τα κρούσματα στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης και Ωραιοκάστρου

Στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, τα ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα διπλασιάστηκαν μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, αγγίζοντας τα 30. Πηγές του δήμου αναφέρουν στο GRTimes ότι μπορεί να διπλασιάστηκαν, ωστόσο δεδομένου ότι ο δήμος αριθμεί 70.000 δημότες, ο αριθμός δεν είναι ανησυχητικός, καθώς οι έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι συνεχείς και άρα ο μικρός αριθμός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε 327 rapid test στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και προέκυψαν 20 θετικά.

Στον δήμο Ωραιοκάστρου, τα κρούσματα διπλασιάστηκαν επίσης τις τελευταίες 7 ημέρες. Ο δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης, αναφέρει στο GRTimes ότι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 23, σήμερα είναι στα 43, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν διενέργειας 254 rapid test στο Παλαιόκαστρο και στο Ωραιόκαστρο, στις 4/03 και στις 5/03 αντίστοιχα.

Σημαντική αύξηση στον δήμο Παύλου Μελά, Πυλαίας – Χορτιάτη, Κορδελιού – Ευόσμου και Καλαμαριάς

Όπως αναφέρει στο GRTimes ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, τα κρούσματα είναι αρκετά ανεβασμένα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Από εκεί που τα ενεργά ήταν περίπου 50, σήμερα φτάνουν τα 75, εκ των οποίων τα 17 νοσηλεύονται.

Στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 45, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, σήμερα είναι στα 52, εκ των οποίων λίγα νοσηλεύονται.

Σημαντική είναι η αύξηση των κρουσμάτων στους δήμους Κορδελιού – Ευόσμου και Καλαμαριάς, ωστόσο όπως αναφέρουν στο GRTimes οι δήμαρχοι Κλεάνθης Μανδαλιανός και Γιάννης Δαρδαμανέλης αντίστοιχα, τα στοιχεία που αποστέλλονται κάθε Δευτέρα και δίνουν τον αριθμό των κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων, αποτελούν απόρρητες πληροφορίες που έρχονται στα προσωπικά e-mail των Δημάρχων και δεν επιθυμούν να δώσουν περαιτέρω στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα των περιοχών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ