Τσαλταμπάση: Το νέο ΕΣΠΑ να είναι πιο φιλικό στις γυναίκες (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τσαλταμπάση: Το νέο ΕΣΠΑ να είναι πιο φιλικό στις γυναίκες (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στο νέο ΕΣΠΑ και στην πρόσφατη συνάντησή της με τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη αναφέρθηκε μεταξύ, άλλων, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), Λίνα Τσαλταμπάση μιλώντας το πρωί της Μ. Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως τόνισε η κυρία Τσαλταμπάση τα κονδύλια που προορίζονται για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα πρέπει να κατευθυνθούν σε αυτόν τον σκοπό μέσα από προγράμματα τα οποία δεν θα είναι «πυροτεχνήματα», αλλά θα αλλάξουν τη φιλοσοφία του επιχειρείν. Το νέο ΕΣΠΑ, πρόσθεσε, πρέπει να είναι πιο φιλικό προς τις γυναίκες.

Επίσης η πρόεδρος του ΣΕΓΕ αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην επεξεργασία φακέλων που έχουν υποβληθεί από επιχειρήσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων του ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα να καθυστερούν και οι πληρωμές.

«Η κατάσταση είναι δραματική σε κάποια ΚΠΑ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε πως τώρα αρχίζει η εκκαθάριση φακέλων του περασμένου… Αυγούστου. Αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα με την κυρία Τσαλταμπάση είναι καταστροφική για τις επιχειρήσεις, καθώς εν μέσω πανδημίας έχουν έντονο πρόβλημα ρευστότητας.

Ακούστε όλα όσα είπε η Λίνα Τσαλταμπάση στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ