Τσαμασλής: Ποιους επέλεξε για τις νέες αντιδημαρχίες

Τσαμασλής: Ποιους επέλεξε για τις νέες αντιδημαρχίες

Στην πλήρη αξιοποίηση δύο στελεχών της διοίκησης προχωρά ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, με τη σύσταση νέων, άμισθων, αντιδημαρχιών.

Ειδικότερα, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα παιδείας, Σοφία Ζηφκοπούλου, αναλαμβάνει την αντιδημαρχία Παιδείας και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ, Χρήστος Τζίνας, τοποθετείται στην αντιδημαρχία Νεολαίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

«Διευθύντρια του 2ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού, καταξιωμένη τόσο στην υπηρεσία της όσο και στην αυτοδιοίκηση, η κα Ζηφκοπούλου καλείται με την εμπειρία και τις γνώσεις της να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις ανακατατάξεις στους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, ενώ ο νεότερος Δημοτικός Σύμβουλος (23 ετών), Χρήστος Τζίνας, άφησε πετυχημένο αποτύπωμα στην προεδρία της ΔΗΚΕΘ και, κατέχοντας την ιδιότητα του φοιτητή, προβλέπεται να συντονίσει τα πεδία νεολαίας και κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Θερμαϊκού και προσθέτει: «Η δημιουργία των νέων αντιδημαρχιών εντάσσεται στο πλαίσιο της διακηρυγμένης θέσης του δημάρχου για αξιοποίηση ικανών και έμπειρων στελεχών του δημοτικού συμβουλίου».

«Αξιοποιούμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό των στελεχών μας, αναλόγως των προσόντων του, και καλύπτουμε διοικητικά κενά με βάση το δικαίωμα που μας δίνει η νομοθεσία. Συστήνουμε δύο θέσεις άμισθων αντιδημάρχων με το βλέμμα στις απαιτήσεις του μέλλοντος και δημιουργούμε με σταθερά βήματα έναν σύγχρονο και ανθρώπινο δήμο. Στους δύο αξιολογότατους συνεργάτες μου εύχομαι από καρδιάς «καλή επιτυχία» στα νέα καθήκοντά τους», τονίζει ο κ. Τσαμασλής.

Οι άμισθοι αντιδήμαρχοι είναι μία νέα κατηγορία με τιμητικό αξίωμα, η οποία θεσπίστηκε για λόγους ενδυνάμωσης της εύρυθμης λειτουργίας των Δήμων και της αποτελεσματικότερης άσκησης των αρμοδιοτήτων του Δημάρχου (ν.3852/2010).

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ