Στο πολυσχιδές και σημαντικό έργο που επιτελεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις δράσεις που υλοποιεί, στις επιπτώσεις που είχε στη λειτουργία του η πανδημία και στον σχεδιασμό μετά την καραντίνα αναφέρθηκε η πρόεδρός του Βασιλική Νάκου μιλώντας το πρωί της Μ. Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως εξήγησε η κυρία Νάκου, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας είναι ο μεγαλύτερος φορέας από τα 12 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας που λειτουργούν στη χώρα, με τους περισσότερους περιθαλπόμενους. Τόνισε δε πως είναι καθημερινός ο αγώνας για «να βελτιώσουμε, με φροντίδα και αγάπη, τις συνθήκες και την ποιότητα ζωής των ατόμων με κινητική αναπηρία και με νοητική στέρηση» στα Παραρτήματα και στις δομές που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Κέντρου.

Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αυτόνομες και ημιαυτόνομες κατοικίες που λειτουργούν ως υποστηριζόμενες στέγες στη Θεσσαλονίκη, καθώς στόχος είναι αποϊδρυματοποίηση εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας των ατόμων. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος στόχος επιτεύχθηκε φέτος για 9 άτομα τα οποία έχοντας λάβει τη φροντίδα των επιστημόνων επιστρέφουν στην κοινότητα.

Η κυρία Νάκου αναφέρθηκε επίσης σε ένα άλλο σημαντικό πεδίο στο οποίο αναπτύσσει τη δράση του το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας και αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος υποκατάστασης της γονεϊκής φροντίδας μέσα από τον θεσμό της Αναδοχής και Υιοθεσίας. Όπως είπε, έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή των παιδιών που ζουν σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα ώστε με διαφανείς και γρήγορες διαδικασίες να βρεθούν σε μια ζεστή αγκαλιά, σε ένα δικό τους σπίτι.

«Στόχος μας, κανένα παιδί να μη μένει στα ιδρύματα», είπε η χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Νάκου προσθέτοντας ότι το Κέντρο της Κ. Μακεδονίας έχει αναλάβει για όλη τη χώρα την εκπαίδευση των υποψήφιων θετών γονέων ναι αναδόχων των 1.852 παιδιών.

Ακόμη η κυρία Νάκου, μίλησε για τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο δωρεάν προς όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και για τις προτεραιότητες της διοίκησης που έχουν στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των περιθαλπόμενων, αλλά και των συνθηκών εργασίας για το προσωπικό. Όπως αποκάλυψε, «οι συνθήκες που παραλάβαμε ως νέα διοίκηση τον Νοέμβριο του 2019, δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν. Η κατάσταση ήταν πολύ κακή σε όλα τα επίπεδα». Για παράδειγμα ανέφερε πως εδώ κα 15 χρόνια δεν λειτουργούσαν τα ασανσέρ στο Παράρτημα του Σιδηροκάστρου όπου φιλοξενούνται άτομα με βαριές αναπηρίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενο να ανεβοκατεβάζουν τους περιθαλπόμενους με τα αναπηρικά καρότσια από τις σκάλες!

«Δεν πρέπει να υπάρχει κενό στην Πρόνοια, διότι οι υπηρεσίες απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη», πρόσθεσε η κυρία Νάκου.

Τέλος αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Πέτρου Παπαϊωάννου, του γνωστού Piero, ο οποίος συγκίνησε με την περιπέτειά του την οποία έφερε στο «φως» το GRTimes. Ο Piero, είπε η κυρία Νάκου, από σήμερα θα φιλοξενείται στον «Άγιο Παντελεήμονα».

Ακούστε όλα όσα είπε η Βασιλική Νάκου στη Μαρία Σαμολαδά:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top