Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα διψά για επενδύσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να βοηθήσει (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα διψά για επενδύσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να βοηθήσει (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στο μέλλον της Ευρώπης, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε την πανδημία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Η Ευρώπη πέρασε πάνω από τον πήχη των προσδοκιών μας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης. Παρά τις πρώτες αρρυθμίες που καταγράφηκαν στην έναρξη της πανδημίας, στη συνέχεια υπήρξε συντονισμός, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στο Ταμείο Ανάκαμψης υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας πρέπει να να βγει πάρα πολύ δυνατή από αυτό. «Η Ελλάδα διψά για επενδύσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση», είπε, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα τόνισε πως «περίπου 100 δισεκατομμύρια μπορούν να έρθουν στη χώρα μας συνολικά τα επόμενα χρόνια». Τόνισε ωστόσο πως πρέπει να γίνει εθνικός στόχος να απορροφηθούν όλοι αυτοί οι πόροι και να μην χαθούν, όπως χάθηκαν προηγούμενα πακέτα στήριξης.

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στη στάση της Ευρώπης προκειμένου να αποτραπεί ένα ενδεχόμενο μεταναστευτικό κύμα από το Αφγανιστάν, καθώς και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Τα Δυτικά Βαλκάνια συμμετέχουν στον διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης», στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ